Štromar: Predsjednica varaždinskih Reformista za nerad prima preko 15 tisuća kuna

Varaždinske vijesti | 31.3.2016. u 15:57h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon što su na današnjoj konferenciji za novinare reformisti prozvali HNS i župana Predraga Štromara, iz HNS-a se obratili novim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Povodom niza netočnosti i prozivanja koje su se mogle čuti na današnjoj konferenciji za novinare Narodne stranke – Reformisti u Varaždinu, a u svezi smanjenja plaća koja su jednoglasno izglasana na današnjoj sjednici Županijske skupštine, želimo odgovoriti na izjave njihovih čelnika. U svezi s time podsjećamo kako sudionike konferencije, tako i ukupnu javnost da predsjednica varaždinskih Reformista trenutno prima neto plaću u iznosu od 15.393,23 kune, ali s time da ne radi ništa. Isto tako i čelnik stranke Reformista iz državnog proračuna godišnje dobiva oko 17.000,00 kuna za odvojeni život i režije za stan kojeg mu je dodijelila država.

U nastavku šaljemo i pitanje koje je danas na sjednici skupštine javno postavio vijećnik Ivan Mikec, te bi željeli i dobiti odgovor na isto:

(Citat): Imam jedno pitanje za saborske zastupnike iz naše Varaždinske županije. Interesira me, kao što znamo, imaju pravo naši saborski zastupnici na naknadu za odvojeni život, po tisuću kuna mjesečno. Interesira me koliko njih iz Varaždinske županije saborski zastupnici odrekli su se te mogućnosti i ne naplaćuju si to? Kao što znamo imaju pravo i na stan u Zagrebu i dodatne privilegije i tako. Zašto sam postavio ovo pitanje? Nedavno, prije dvadesetak dana, jednog četvrtka jedan uvaženi saborski zastupnik iz Varaždina, bila je sjednica Sabora u Zagrebu, bila je rasprava o izvještajima o HRT i ostalima izvještajima. Gospodin saborski zastupnik je bio u tom kontekstu i u medijima jer ima privatni stan u Zagrebu i prozivali su ga i za odvojeni život i za stan i tako dotični gospodin saborski zastupnik, ne da je bio u Zagrebu na sjednici Sabora, nego je svog ljubimca psa šetao ovdje ispred Franjevačkog trga i po gradu. Znači nije bio tamo gdje mu je mjesto i za što prima naknade i tako, pa me je to ponukalo dalje i ovi ostali saborski zastupnici, a često ih viđam popodne u Varaždinu, svakodnevno kroz tjedan i tako, da li će se odreći te mogućnosti i tih privilegija koje su dobili kao saborski zastupnici? Hvala lijepa. (kraj citata)

U vezi s time predsjednik ŽO HNS Varaždinske županije Predrag Štromar izjavio je:

- Neispunjavanjem obveza iz Državnog proračuna, dovedeni smo u situaciju da bi mogla biti narušena trenutna likvidnost Županijskog proračuna. Zbog toga smo u dogovoru s koalicijskim partnerom u Varaždinskoj županiji odlučili uvesti mjere štednje na svim razinama, a kako bi zadržali standard naših građana i naše djece u osnovnim i srednjim školama. Smatramo da svatko uvijek treba krenuti od sebe i zato smo sazvali sjednicu Županijske skupštine koja jedina ima ovlasti donijeti odluku o smanjenju plaća dužnosnika. Sve ostale mjere mogu se donositi na razinama pročelnika i one su već u pripremi. Zato pozivam da na isti način kao što smo to danas učinili moji zamjenici i ja, tj. hitno i konkretno, postupe i čelnici Reformista i da se tako solidariziraju s našim građanima. Sve ostalo što smo mogli čuti na današnjoj konferenciji smatram skupljanjem jeftinih političkih bodova.

Vezana vijest: Reformisti o smanjenju plaća župana i zamjenika župana Varaždinske županije