Štromar: Izborna pobjeda u Cestici poruka je svima koji su rekli da će HNS nestati

| 21.3.2016. u 13:01h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik ŽO HNS-a Varaždinske županije i župan Predrag Štromar, zajedno s načelnikom Općine Cestica Mirkom Korotajem, održao je konferenciju za novinare na kojoj su se osvrnulli na rezultate prijevremenih izbora u Općini Cestica.

- Ankete svašta govore o tome kakav rejting imamo, a u ovim podacima piše da za načelnika imamo rejting 56,5 posto, a za Općinsko vijeće zajedno s SDP-om 53,5 posto. Preko 50 posto glsača Općine Cestica glasalo je za Mirka Korotaja i za koaliciju HNS-SDP. To je odgovor svima onima koji su prognozirali da će HNS nestati i da nas više nigdje neće biti i da će neke druge stranke imati utjecaj na sjeveru Hrvatske - rekao je Predrag Štromar i dodao kako na sjeveru Hrvatske najveći utjecaj i dalje ima Hrvatska narodna stranka.

Prisjetio se da 2013. nisu ostvarili tako dobar rezultat te da su bili ljuti na oporbu u Općini Cestica jer su izazvali izbore i potrošili 300 tisuća kuna.

- Izazvali su izbore, a znalo se koliko smo jaki. Ali, s druge strane, drago mi je da su se održali ovi prijevremeni izbori i i što smo pokazali da smo 20 posto jači nego 2013. Taj kontinuitet rasta HNS-a na sjeveru Hrvatske je dokazan i ovim izborima i nitko ne može reći da nemamo utjecaj - istaknuo je župan Štromar i naglasivši kako su građani prepoznali da se na sjeveru Hrvatske HNS bori za njihova prava i bolji životni standard.

Svojim sugrađanima je na još jednoj uzastopnoj izbornoj pobjedi zahvalio i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj. Istaknuo je kako je ovaj izborni rezultat potvrda da kvalitetno rade svoj posao.

- Od 2001. godine vodimo ovu općinu kvalitetno i projekti koje provodimo podigli su standard života naših sugrađana u Općini Cestica. Svakih deset godina se broj stanovnika u našoj općini povećava, što me veseli. Projekte koje imamo i dalje ćemo provoditi, raditi u interesu razvoja općine i vodit ćemo računa o standardu mještana općine - naglasio je Korotaj.

Označeno u