Stričak: Kišić bi bolje obrazovanje i budućnost trebao željeti ne samo svojoj djeci, već svakom djetetu

Varaždinske vijesti | 31.5.2016. u 16:47h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U cijelosti prenosimo reakciju HDZ-ovog saborskog zastupnika Anđelka Stričaka na poziv predsjednika GO SDP-a Varaždin Alena Kišića na sudjelovanje na prosvjedu podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi:

Poštovane Varaždinke i Varaždinci!

Predsjednik GO SDP-a Varaždin gdin. Alen Kišić javno Vas je putem medija pozvao na sudjelovanje na prosvjedu podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi koji će se održati u srijedu, 1. lipnja 2016. s početkom u 18 sati na Trgu kralja Tomislava.

Ovo je prvi puta da jedan dužnosnik SDP-a daje podršku aktualnoj Vladi kod provedbe jedne od najavljenih reformi.

Naime, unatoč percepciji koju javnost ima, potrebno je istaknuti da je upravo ministar znanosti, obrazovanja i športa Predrag Šustar u više navrata posljednjih dana javno naglasio da se s cjelovitom kurikularnom reformom nastavlja.

Unatoč izjavama da iza najavljenog prosvjeda ne stoji politika, lokalni SDP-ovci pozivaju na sudjelovanje na prosvjedu.

Kao zastupnik u Hrvatskom saboru imam potrebu izraziti osobnu potporu održavanju ovog prosvjeda potpore cjelovitoj kurikularnoj reformi.

Međutim, moram naznačiti da se s jednim dijelom poziva predsjednika GO SDP-a Varaždin g. Alena Kišića ne slažem. On kao razlog dolaska na skup podrške navodi da želi „da njegova djeca imaju bolje obrazovanje, samim time i bolju budućnost“. Naime, on kao političar, tj. predsjednik GO SDP-a Varaždin to treba željeti ne samo svojoj djeci, već svakom djetetu, te ujedno poduzeti i sve moguće mjere da do toga i dođe.

Zastupnik u Hrvatskom saboru Anđelko Stričak, mag.oec.