Članovi PK Barok na mitingu u Sisku

Nika Dobovičnik brončana u utrci 50 slobodno na 11. mitingu Sisak mali

| 29.11.2015. u 09:05h | Objavljeno u Sport

Jučer je u Sisku održan 11. miting „Sisak mali“ koji je okupio ukupno 404 početnika i mlađih kadeta iz 16 klubova. Mlađi kadeti su se natjecali u svim tehnikama delfin, leđno, prsno, slobodno i mješovito na dionicama od 100m, dok su početnici snage odmjerili u svim tehnikama na dionicama od 50m, te u trci 100 mješovito.

Plivački klub Barok predstavljalo je ukupno 20 natjecatelja od kojih 11 u muškoj i 9 u ženskoj konkurenciji. Nastupili su: Leona Juriša, Nika Dobovičnik, Melani Kliček, Mila Mitrović, Dora Jurak, Hana Ivanković, Anamarija Zavrtnik, Lara Ranković, Anja Mirilović, Luka Štumberger, Niko Balenta, Luka Kokotec, Karlo Rogina, Dorian Klepač, Ivan Turkalj, Edi Jupić, Leon Makovac, Miran Piskač, Filip Kukec i Matej Rogina. Osvojili su jednu brončanu medalju, a  čak pet puta zauzimali su  4. mjesto i četiri puta 5. mjesto.

Najzapaženije rezultate ostvarila je Nika Dobovičnik koja  je osvojila jedinu medalju za Barok na ovom mitingu. Bila je brončana u utrci 50 slobodno. Osim toga još je bila 4. i dva puta 5. Od plivačica visoke plasmane ostvarile su Leona Juriša i Melani Kliček. Leona Juriša zauzela je dva puta  4., te 5. i 6. mjesto, dok je Melani Kliček bila 8. Od plivača najviše se istaknuo Luka Štumberger koji je bio dva puta 4. i jednom 6. Niko Balenta zauzeo je 5. mjesto.

U petak, 4. prosinca, s početkom u 17 sati na Varaždinskom bazenu biti će održano 9. klupsko natjecanje na kojem će nastupiti svi članovi kluba. Sljedeći službeni nastup članove Baroka očekuje već 5. prosinca na Božićnom mitingu u Čakovcu. Vikend poslije, u subotu 12.12. Barok će biti domaćin Mini grand prix natjecanja „ 5.Sv. Nikola“ koji ove godine slavi svoj prvi jubilej.