Stričak "za" eventualnu Vladu HDZ-HNS, Kostanjevac iznenađen, a Jenkač želi stabilnost

Varaždinske vijesti | 8.6.2017. u 09:40h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak rano jutros komentirao je jučerašnju odluku Središnjeg odbora HNS-a da se započnu razgovori s HDZ-om o eventualnoj koaliciji.

- Novu ću Vladu RH podržati kao saborski zastupnik. Usto, svi se pozivaju na međusobni razgovor i dijalog, a kada se nešto takvo pokrene, je problem. Ako su nam uzor zapadno-europske demokracije gdje je normalno da demokršćani koaliraju s narodnjacima i libaralima, ne vidim zašto bi Hrvatska u tome bila izuzetak - napomenuo je Stričak pohvalivši premijera Andreja Plenkovića da vuče hrabre i odlučne poteze koji će sigurno uroditi plodom. 

Ujedno pozdravlja eventualne buduće dužnosnike s područja Varaždinske županije, a koji će vjerojatno biti u novoj Vladi.

- Očekujem da napokon počnemo raditi kako bi naši birači osjetili rezultate te koalicije. Jer se, na kraju svega, zbrajaju rezultati - poručio je Stričak.

DSC 2695

Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica, inače najžešći kritičar bivšeg župana Predraga Štromara, a koji bi mogao postati novi ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade, zasad ne želi ništa komentirati.

- Ne želim ništa komentirati jer se ništa još nije dogodilo. Razgovori su u tijeku, a hoće li potom doći do koalicije, tek treba vidjeti - kratko nam je rekao Kostanjevac.

Međutim, priznao nam je da je osobno iznenađen zbog ovih događanja.

jenkac

Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa, ističe pak kako je nit vodilja kojom se vodi nacionalni HDZ stabilnost vlasti.

- Što se tiče lokalne razine, nama je važno da imamo stabilnu Vladu jer Vlada i ministarstva raspisuju natječaje koje provode ili ministarstva ili agencije i koji, kada nema Vlade ili ona ne funkcionira, stoje. Nama s razine lokalne samouprave stoga je važno da Vlada funkcionira, da je stabilna te da možemo normalno funkcionirati kao lokalna samouprava - napomenuo je Jenkač.

Dodaje da se MOST pokazao kao partner koji to nije mogao odraditi.

- Nadam se da će se HNS na nacionalnoj razini pokazati kao stabilan partner koji će biti tu i u onim dobrim trenucima, ali i u onim lošim trenucima - zaključio je.