SDP prekida pregovore s HNS-om ako Vincek uđe u NO Varkoma?

| 6.2.2017. u 16:44h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Grad Varaždin možda će ipak dobiti proračun za 2017. godinu prije dolaska Vladina povjerenika krajem ožujka! Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, naime, ne odustaje od toga da osigura dovoljan broj vijećnika koji bi ga podržali, usprkos tome što je najavio da se neće kandidirati na svibanjskim izborima, kao i prepirkom s varaždinskim HDZ-om.

Nakon prošlotjednih prepucavanja na relaciji Habuš-Habijan postalo je jasno da HDZ neće podržati proračun ukoliko gradonačelnik ne pristane na njihove uvjete. Među njima su smjene direktora Varkoma Vlade Vlašića i direktora Tehnološkog Parka Josipa Boraka, što je Habuš odlučno odbio. S obzirom na to, počeo je tražiti podršku u nezavisnim vijećnicima i vijećnicima ostalih strankama koje u prosincu nisu podržali njegov prijedlog proračuna. Između ostalih, spominje se Dražen Vincek. Ne bez razloga, jer se njegovo ime nalazi u pozivu za Izvanrednu Glavnu skupštinu Varkoma. Naime, prema dopuni Dnevnog reda za Izvanrednu Glavnu skupštinu, koja je sazvana za 15. veljače, imenovat će se novi član Nadzornog odbora. Umjesto dosadašnjeg člana, direktora Vartopa, HNS-ovca Dubravka Vrdoljaka, predlaže se imenovanje novog člana Dražena Vinceka.

U varaždinskom SDP-u izgledno imenovanje Vinceka vide kao uslugu za njegovu podršku proračunu. To se nekima nikako ne dopada, pa najavljuju prekid svih razgovora o koaliciji s HNS-om u Varaždinu ukoliko narodnjaci uspostave suradnju s “Radelićevim ljudima”, odnosno bivšim članovima SDP-a.

Detaljnije pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u