Alen Kišić Foto: VV arhiva

SDP i HNS zajedno na izbore u Varaždinu, konkretna imena za mjesec dana

Varaždinske vijesti | 8.2.2017. u 20:01h | Objavljeno u Aktualno

Na sjednici Gradskog odbora SDP–a Varaždin, održanoj večeras, vrlo velikom većinom glasova izglasana je odluka o zajedničkom izlasku na izbore u svibnju s GO HNS–a Varaždin.

Prema prihvaćenom prijedlogu, SDP će istaknuti kandidata za gradonačelnika - predsjednika GO Varaždin Alena Kišića, dok će dvoje zamjenika biti iz HNS–a. Na listi za Gradsko vijeće bit će 15 kandidata koje će delegirati SDP, a 10 HNS.

Članovi Gradskog odbora SDP–a složni su u stavu da bi bilo produktivno da se koalicija „proširi“ i s drugim strankama s kojima imaju programske poveznice, u prvom redu HSU-om, HSS–om i laburistima, kako bi oformili stabilnu vlast u Gradu, te će se krenuti u razgovore i s tim strankama, priopćili su iz varaždinskog SDP-a.

Istaknuto je da će SDP za listu predložiti ljude koji uživaju dobar ugled u Varaždinu, no konkretna imena bit će poznata kroz mjesec dana.

- Ono što je sigurno, je činjenica da će gotovo svima ovo biti prvi puta da sudjeluju aktivno u izborima, što govori o namjeri stranke da u prvi plan dolaze mladi i obrazovani kandidati - ističu iz SDP-a.

Predsjednik GO Varaždin i kandidat za gradonačelnika Alen Kišić istaknuo je kako pregovora o pročelnicima i gradskim tvrtkama nije bilo, pogotovo ne o konkretnim mjestima i imenima s kojima se špekulira u medijima.

- O svemu navedenom, razgovarat će se tek nakon što koalicija zajedno na izborima dobije povjerenje građana, tim više što SDP-ov predizborni tim trenutačno radi na preustroju gradske uprave, pa bi bilo kakav razgovor o tome u ovom trenutku bio neozbiljan - naglasio je Kišić.

Večeras je održana i sjednica Predsjedništva HNS-a Podružnice Varaždin, na kojoj se, među ostalim, raspravljalo se i o zajedničkom izlasku sa SDP-om na sljedeće lokalne izbore. Pritom je donesena odluka kako će HNS podržati Alena Kišića, SDP-ovog kandidata za varaždinskog gradonačelnika.

Potvrdili su i da će izaći na lokalne izbore u Varaždinu sa svoja dva zamjenika, kao i da će SDP i HNS u Varaždinu razgovarati i s ostalim potencijalnim partnerima HSU, HSS te laburistima o mogućoj zajedničkoj listi.

- Takva odluka uslijedila je nakon pregovora s budućim koalicijskim partnerima, ali i nakon brojnih dogovora među članstvom HNS-a. Koalicija ima što ponuditi građanima Varaždina, nastavit ćemo već započete projekte, a uskoro ćemo predstaviti i naš zajednički program. HNS-u su uvijek građani bili na prvom mjestu, a naš program temelji se isključivo na željama i potrebama građana Varaždina – zaključeno je na sjednici predsjedništva.

- Odluku o imenima kandidata za zamjenike donijet ćemo nakon dogovora s članstvom varaždinskog HNS-a – ističu u varaždinskom HNS-u.