Runac na kavi s Čehokom: Prisjećamo se lijepih vremena kad je bio gradonačelnik Foto: Krešimir Đurić

Runac na kavi s Čehokom: Prisjećamo se lijepih vremena kad je bio gradonačelnik

Varaždinske vijesti | 31.5.2017. u 12:21h | Objavljeno u Aktualno

U jednom od kafića na varaždinskom Korzu jutros su kavu popili donedavni HDZ-ov kandidat za župana Alen Runac te nezavisni kandidat za varaždinskog gradonačelnika Ivan Čehok.

- Slučajno smo se našli - naveli su obojica pri čemu je Čehok pojasnio da s Runcem već neko vrijeme kontaktira oko situacije u varaždinskom sportu.

- On je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a nama je sport bitan. Ujedno, i novinari su rekli da je za moga mandata bilo veće izdvajanje za sport te općenito bilo više sportaša i rekreativaca. Obojici nam je u interesu da odmah 5. lipnja, kada pobijedimo i uspostavimo vlast, sjednemo sa sportašima jer stanje u sportu nije dobro - naveo je Čehok.

Runac je dodao da su on i Čehok prijatelji još iz gimnazijskih dana, a s budućim je gradonačelnikom razgovarao o sportu.

- Prisjećali smo se lijepih dana kada je on bio gradonačelnik i kada je bilo puno ljepše i lakše raditi u sportu, a prije nego je sve krenulo nizbrdo. Izbori su u nedjelju, a kao Varaždinac smatram da je nedopustivo da jedan politički vođa iz Ivanca svog partijskog druga iz Sv. Đurđa želi namjestiti za gradonačelnika Varaždina - rekao je Runac.

Osvrnuli su se i na nadolazeći drugi krug izbora za varaždinskog gradonačelnika. 

- Očekujem da će glasači koji su glasali za Habijana, Sevšeka i Martinčević, meni dati povjerenje. To su sve bili glasovi protiv SDP-a i HNS-a, odnosno nisu išli u prilog Kišiću te HNS-u i SDP-u. Stoga sam uvjeren da će većina građani u drugom krugu meni dati povjerenje - naveo je Čehok dodavši pritom da nikada nije omalovažavao svog protukandidata.

- Cijenim 22,22 posto koje je dobio u Varaždinu i cijenim sugrađane koji su se odlučili za njega. No smatram da bi on istovremeno trebao cijeniti da je više od 8.000 građana meni dalo povjerenje. Sada ih pozivati na neki referendum, besmisleno je, a ujedno je i podcjenjivanje tih građana. To ne treba nikome u Varaždinu. Ja sam široko odškrinuo vrata suradnje sa svima jer 5. lipnja moramo sjesti u klupe, u stolicu gradonačelnika ma kako god ona bila vruća, i moramo početi raditi jer smo izgubili šest godina. Pozivanja s crnim plakatima i pitanjima protiv mene građani mislim ne doživljavaju ozbiljno - poručio je Čehok.

Dodaje da je programska široka suradnja moguća budući da postoje pitanja od općeg suglasja.

- U ponedjeljak imate primjerice tri velika natječaja. Za infrastrukturu u Brezju, za Tehnološki park te natječaj za stvaralaštvo umirovljenika. Neka mi netko kaže da neće biti za ta tri natječaja, naravno da će biti! Zašto onda otezati s formiranjem vlasti i otezati da počnemo raditi? Ako jedan Trump kao republikanac može na čelo FBI-a postaviti demokrata, molim da mi objasnite zašto se u Vijeću ne bismo mogli složiti oko dobrih stvari - ukazao je Čehok.

Runac je pak, komentirajući novinarsko pitanje je li točno da Zajednica utemeljitelja HDZ-a želi javno priopćiti da će podržati Čehokovu kandidaturu, naveo da se ne radi ni o kakvim frakcijama.

- Vjerojatno su prepoznali dobar Čehokov program i smatraju da bi za Varaždin to bilo najbolje rješenje. Čuo sam se s Habijanom, no konačan će stav biti donijet na sjednici GO HDZ-a u ponedjeljak nakon izbora. Ne znam što će biti rečeno jer nisam u GO HDZ-a. Ovo što sam naveo moj je stav kao starog Varaždinca. Ne želim se uplitati u odluke GO HDZ-a, oni su samostalno tijelo, no nadam se da će donijeti odluku na dobrobit grada - istaknuo je Runac.

hduz2

 

 

Označeno u