Roman Strelec kandidat Reformista za načelnika općine Petrijanec Foto: NS Reformisti

Roman Strelec kandidat Reformista za načelnika općine Petrijanec

Varaždinske vijesti | 25.4.2017. u 16:01h | Objavljeno u Aktualno

Općinska organizacija Narodne stranke-Reformisti Petrijanec podržala je kandidaturu Romana Streleca, predsjednika Reformista općinske organizacije Petrijanec, za načelnika općine, a podrška je dana i kandidaturi za nestranačku zamjenicu načelnika na listi Reformista  Ivanki Divjak-Ireni.

- Dolaskom Reformista na političku scenu u općini Petrijanec naši su mještani prepoznali snagu u novim, nekompromitiranim osobama, koje će moći i znati, vizijom bliže i dalje budućnosti voditi našu općinu u pozitivni iskorak. Intencija je da intenzitet razvoja naše općine između 2017-2021. godine bude puno brži nego u proteklih dvadesetak godina. Razvojni program Reformista za našu općinu prvenstveno će biti usmjeren natalitetnoj politici, omogućavanju i poticanju višeg obrazovanja, te jačanju i poticanju poljoprivredne proizvodnje uz proaktivne aspekte. Sve navedeno trebalo bi se provoditi sustavno i jednakomjerno za sva naselja u našoj općini - ističu Reformisti.

Dodaju kako im je čast, zadovoljstvo i priznanje što je Ivanka Divjak-Irena prepoznala važnost i nužnost promjena u politici općine Petrijanec te što će kao nestranačka kandidatkinja za zamjenicu načelnika općine Petrijanec na listi Reformista predstavljati "pozitivan iskorak, a svoj veliki entuzijazam i znanje, s ljudima koje cijeni, upotrijebiti za bolje i pravednije vođenje cijele općine".

- Prvi potez koji ću kao načelnik općine predložiti, bit će smanjenje primanja načelnika. Nasuprot tome, svake kune vrijedan Jedinstveni Upravni odjel u našoj općini s visokoobrazovanim zaposlenicima garancija je opstojnosti i katalizator razvojnih projekata općine. Sredstva koja će na godišnjoj razini biti oslobođena na taj način, iskoristit će se za pomoć roditeljima novorođenčadi, te za obnovu i izgradnju novih dječjih igrališta - najavljuje Roman Strelec.

Ujedno dodaje kako će se u budućnosti posebice baviti direktnom suradnjom s mještanima i njihovim uključivanjem u donošenje važnih odluka, predstavljanjem interesa mještana, a ne stranaka, podržavanjem učinkovite i odgovorne uprave sa stručnim ljudima, te poticanjem rada mjesnih odbora.