Reformisti poručili moliteljima: Pomozimo ženama, nemojmo ih dodatno traumatizirati Foto: VV arhiva

Reformisti poručili moliteljima: Pomozimo ženama, nemojmo ih dodatno traumatizirati

V.M./Varaždinske vijesti | 2.3.2017. u 18:17h | Objavljeno u Aktualno

Natalija Martinčević, predsjednica Gradske organizacije Varaždin Narodne stranke reformisti reagirala je na početak inicijative "40 dana za život" koja je ponovno započela pred bolnicama diljem Hrvatske, a cilj joj je odgovarati žene od pobačaja.

- Svaka žena ima pravo na odluku, za koju vjerujemo kad je u pitanju prekid trudnoće da nije jednostavna, bila ona zdravstvene ili osobne prirode. U ovakvim uvjetima u kojima danas živimo, a s obzirom da smo u Varaždinskoj županiji na dnu Hrvatske po prosjeku plaća, gdje žene nemaju podršku institucija, nemaju stalnih radnih mjesta, gdje rade većinom u 3 smjene a pritom nemaju osigurana mjesta u vrtiću, kad ih i imaju radno vrijeme vrtića nije prilagođeno potrebama zaposlenih žena, umjesto da ženama pomognemo mi ih ovakvim istupima dodatno zlostavljamo. Osigurajmo ne samo ženama, već i obiteljima dostojan život, ali i educirajmo mlade po pitanju zaštite - poručila je Natalija Martinčević.

Dodala je da je HDZ-ov potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Davor Ivo Stier u Ženevi Hrvatsku deklarirao kao konzervativnu zemlju, protiv prava žene na pobačaj i protiv dostojanstva LGBT osoba.

- Žalosno je da su upravo takvi poput molitelja ispred Opće bolnice Varaždin, ministra i njegovih najbližih savjetnika protiv pobačaja ali i protiv kontracepcije, a bez konkretnih rješenja za bolju kvalitetu života građana - smatra Martinčević.