Reformisti ponovno prozvali HNS i župana Predraga Štromara

A.Š. / Varaždinske vijesti | 16.3.2016. u 17:44h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što su na današnjoj konferenciji za novinare reformisti prozvali HNS i župana Predraga Štromara, te HNS-ovog odgovora navode, reformisti su se obratili novim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Župan Predrag Štromar u svom priopćenju nije osporio niti jednu od navedenih činjenica iz priopćenja Reformista. Sve projekte od besplatnog prijevoza srednjoškolaca, do postavljanja modela izgradnje škola i dvorana osmislio je i realizirao kao župan 2005. godine Radimir Čačić.

Posebno je zanimljivo da je Štromar tu također bio u to vrijeme i radio po uputama tadašnjeg župana Čačića, ali nažalost nije ništa naučio. Štromar u svom mandatu kao župan nije osmislio niti realizirao nijedan ozbiljan projekt. Nije čak uspio ni potpisati u 4 godine mandata njegove Vlade izgradnju Varaždinske bolnice i 4 škole, za razliku od Čačića koji je kao župan realizirao sve one projekte, sve one škole i dvorane koje Štromar u svojem priopćenju sam navodi.

Danas, kad je sufinanciranje projekata, kao i realizacija novih projekata u Varaždinskoj županiji ugrožena nesposobnošću župana Štromara, jedina šansa da se zaštite interesi građana Varaždinske županije je u zalaganju Reformista. Reformisti su samostalnim izlaskom na izbore jedini u političkoj poziciji, za razliku od HNS-a, da svojim glasom u Hrvatskom saboru štite interese Varaždinske županije.

Javnost je već upoznata sa činjenicom da je, za razliku od Reformista, HNS prisutan u aktualnoj Vladi Republike Hrvatske na razini pomoćnika ministra, članova uprava javnih poduzeća i članova nadzornih odbora, bez obzira što HNS nije u formalnoj koaliciji s Domoljubnom koalicijom i MOST-om. Interese u Varaždinskoj županiji spremni su žrtvovati, što je vidljivo iz nastupa predsjednice HNS-a u Hrvatskom saboru koja govoreći u ime kluba HNS-a nije niti jednom spomenula trenutno najveći problem Varaždinske županije - sufinanciranje projekata izgradnje škola.

Reformisti će i nadalje svoj politički utjecaj i glas u Hrvatskom saboru vezati uz interese Varaždinske županije i glasati za proračun isključivo i samo ako se u potpunosti prihvate amandmani Reformista vezani na sufinanciranje prijevoza srednjoškolskih učenika i financiranje projekata dogradnje škola i dvorana.

Vezane vijesti:

Štromar odgovorio: Reformisti iznose neistine radi skupljanja političkih bodova

Reformisti kritizirali Štromara, Most i HDZ: Prihvaćanje proračuna ovisi o amandmanima