Reformisti kritizirali Štromara, Most i HDZ: Prihvaćanje proračuna ovisi o amandmanima

| 16.3.2016. u 10:58h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjoj konferenciji za novinare Narodne stranke – reformisti istaknuto je kako će podrška državnom proračunu ovisiti o njihovim amandmanima, a koji su vezani za prijevoz za srednjoškolce, te o JPP-u. Riječ je o prijevozu srednjoškolaca gdje traže isti iznos kao i prošle godine, a slijedeće godine iznos od 100 posto sufinanciranja prijevoza. Za JPP također traže da se osiguraju sredstva u proračunu na razini prošle godine.

Natalija Martinčević, potpredsjednica Narodne stranke – reformisti, te šef županijske organizacije Tomislav Paljak, sasuli su drvlje i kamenje po županu Predragu Štromaru i HNS-u, navodeći kako su Štromar i HNS odgovorni što JPP projekti nisu realizirani. Štromara su nazvali nesposobnim, a HDZ-u su pak postavili pitanje jesu li osigurali sredstva u proračunu za gradnju i dogradnju škola po klasičnom modelu, ako su već ukinuta sredstva za JPP.

- Proračun je direktan udar na Varaždinsku županiju i grad Varaždin, ali to je sve bilo predvidivo - istaknula je Martinčević navodeći kako je HDZ još prije dolaska na vlast najavio takvu politiku. Martinčević je pritom uputila i kritike MOST-u te ustvrdila kako je ''ništa drugo nije moglo očekivati od stranke koja ima četiri ministra iz Metkovića'' te je zaključila da oni neće brinuti o Varaždina. Reformisti su na konferenciji za medije rekli i kako smatraju da o Varaždinu neće brinuti ni budući predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Tomislav Paljak je pak rekao kako smatra da je župan Predrag Štromar trebao osigurati da se u zakonski okvir stavi obveza plaćanja troškova JPP projekta u županiji u iznosu od 55 posto. Što se tiče sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca Paljak je rekao da se i tu propustilo staviti sufinanciranje prijevoza u zakonski okvir.

Na kraju su postavili pitanja o tome zašto se u protekle četiri godine nisu potpisali ugovori za dogradnju bolnice i dogradnju ili izgradnju škola.

Istaknuli su i kako će u budućnosti Narodna stranka – reformisti biti ta snaga koja će moći dati stručne ljude u ministarstvo.