Reformisti: "Dok Čehoku niču antene u centru Grada, Županija ih miče"

Varaždinske vijesti | 3.4.2019. u 14:26h | Objavljeno u Aktualno

Gradska organizacija Reformista Varaždin priopćenjem je odgovorila na reakciju gradonačelnika Ivana Čehoka o antenama na zgradi VTC-a.

Podsjetimo, Reformisti su se obratili javnosti pripćenjem u kojem su naveli da su, uz brojne druge probleme vezane uz zgradu VTC-a koja godinama propada, na vrhu zgrade postavljene antene i odašiljači, a za to su prozvali gradonačelnika. On im je ubrzo odgovorio, ističući da Grad Varaždin "najoštrije demantira laži koje plasiraju članovi stranke Reformista", te je napomenuo kako Grad nije dao nikakve dozvole.

U novom priopćenju Reformisti navode sljedeće:

"1) Neupitno je, a to ne osporava ni gradonačelnik, da je on odgovoran za okoliš oko VTC-a koji ozbiljno ugrožava zdravlje naših građana.
2) Neupitno je da na objektu VTC-a niču nove antene s uređajima koji potencijalno ugrožavaju zdravlje građana.
3) Neupitno je da dok se na objektu VTC-a postavljaju antene, Županija izdaje naredbu da se antene s Vodotornja miču dinamikom isteka ugovora sklopljenih s prethodnim županijskim vlastima pa će najveći dio antena biti uklonjen već ove godine, čime još jednom dokazuje da vodi računa o zdravlju naših građana.
4) Neupitno je da Grad Varaždin ili nije upotrijebio ili nije stvorio pravni institut zaštite zdravlja građana kroz zabranu izgradnje ovakve vrste antena u Gradu."