Razmimoilaženja unutar HNS-a – narodnjake napušta Goran Habuš!?

vv | 8.2.2019. u 09:13h | Objavljeno u Aktualno

Goran Habuš, bivši varaždinski gradonačelnik i predsjednik HNS-a, izlazi iz stranke!

Informacija o Habuševom napuštanju HNS-a pojavila se ovih dana, štoviše, spominje se i pismo u kojem do ponedjeljka najavljuje svoji izlazak iz stranke. Pri tome ukazuje da je od izbora 2017. nezadovoljan s politikama i smjerom u kojem ide stranka, prije svega na lokalnom nivou, ali navodi i lutanja na nacionalnom nivou,

U pismu posebno ukazuje na činjenicu da je HNS  zbog "izbornog inženjeringa" izgubio vlast u Varaždinskoj županiji, a "nerazjašnjivim kandidiranjem anonimusa na istaknuta mjesta na listi za varaždinsko Gradsko vijeće" u potpunosti izgubio utjecaj u Varaždinu, što je rezultiralo time da "HNS, kao nekad najjača stranka u gradu, nema više niti jednog vijećnika, a da istovremeno nekad istaknuti narodnjaci hodočaste u Gradsku vijećnicu". Za takvu je situaciju, odnosno izborni debakl, više puta tražio utvrđivanje odgovornosti na nivou županijske organizacije i na gradske podružnice, ali to doga nije došlo. Umjest toga, kako nastavlja, krenulo se u EU izbore u kojima se daju zbunjujuće izjave u vezi koalicije s HDZ-om zbog "populizma i priklanjanja lijevom biračkom tijelu ili osobne kampanje koja nema veze sa izborima za EU parlament".

Ipak, kap koja je Habušu "prelila čašu" objava je novi zahtjev za raspuštanjem Podružnice Varaždin, i to bez ikakvog obrazloženja i koordinacije sa čelništvom.

Ove navode iz pisma, odnosno njegove motive za najavljeni izlazak iz HNS-a, nismo uspjeli provjeriti kod bivšeg varaždinskog gradonačelnika jer se ne javlja na telefon. Stoga smo nazvali Enrika Parlaja, predsjednika varaždinskog HNS-a.

-Goran Habuš je razmišljao o izlasku iz stranke, ali vjerujem da neće to učiniti nakon što dan dva malo razmisli, veli nam Parlaj, napominjući da je bila rasprava unutar stranke u kojoj je Habuš imao jedno mišljenje, a vodstvo stranke nešto drukčije, što drži normalnim jer nigdje svi ne misle isto.

Označeno u