Radman razriješen dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, za vršitelja dužnosti imenovan Kovačić

vecernji.hr | 4.3.2016. u 16:13h | Objavljeno u Aktualno

Goran Radman razriješen je dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a sa 78 glasova za, 29 suzdržanih, a 4 saborska zastupnika bilo je protiv. Na mjesto vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja imenovan je Siniša Kovačić sa 79 glasova za, 18 suzdržanih i 15 glasova protiv, piše Večernji list.

Nakon što jučer Odbor za medije glasovao za razrješenje glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i imenovanje Siniše Kovačića vršiteljem dužnosti, rasprava o toj temi vodila se danas u Saboru. Predsjednik Odbora za medije Andrija Mikulić objasnio je razloge vladajućih da podrže prijedlog Nadzornog odbora i razriješe Radmana dužnosti.

– S obzirom na odluku Vijeća za elektroničke medije od 17. prosinca 2015., kojom se Nadzornom odboru HRT-a sukladno članku 44. stavku 4. točke 5. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji upućuje zahtjev za poduzimanje odgovarajućih mjera u skladu s citiranim zakonom i statutom HRT-a, budući da je utvrđeno da HRT ne vodi poslovne knjige sukladno članku 38. stavku 7. i 8. Zakona o HRT-u, utvrđeno je da glavni ravnatelj HRT-a ne obavlja dužnost sukladno ovom zakonu i statutu HRT-a. Dakle sukladno članku 49. stavku 1. Zakona o HRT-u, HRT je bio dužan u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu toga zakona uskladiti svoj rad i poslovanje s odredbama toga zakona – objasnio je Mikulić zastupnicima.