Radimir Čačić zapalio svijeću za – HNS!

vv | 2.6.2017. u 13:46h | Objavljeno u Aktualno

Odjeven kao da odlazi na posljednji ispraćaju, kandidat za varaždinskog župana Radimir Čačić zapalio je u varaždinskom sjedištu reformista - svijeću.

-Svijeća je za tisuće članova HNS-a, koji su zajedno s mnom stvarali stranku, i to sa osnovnim motom da je politika časna djelatnost. Ti ljudi danas su osramoćeni od strane vodstva HNS-a, ustvrdio je Čačić povodom nagađanja da bi nakon drugog kruga lokalnih izbora moglo doći do suradnje HNS-a i HDZ-a, koji je narodnjacima ponudio nekoliko ministarskim mjesta, ukoliko pomognu osiguranju saborske većine.

Dodao je da „svatko tko, kao reformisti, samostalno izađu na izbore, ima pravo svoj mandat, staviti u koaliciju sa HDZ-om,  SDP-om ili bilo kojom drugom strankom ili ostati izvan njih, ako misli da je to korisno za interese građana Hrvatske“.

-Međutim, HNS, koji svoje mandate dobio na glasovima SDP-a, HSS-a, laburista i HSU-a, ovakvom politikom i izdajama još jednom potvrđuje tko joj je vodstvo. Političke podlace i izdaje nitko ne podnosi i nitko im ne vjeruje. Nakon javno razotkrivene pripreme prevare, prvenstveno SDP-ovih birača - koji su na ovim lokalnim izborima ponovno trebali podržati HNS i ovdje u Varaždinskoj županiji Štromara - uvjeren sam da niti jedan častan čovjek takve ljude ne može podržati, bez obzira na stranku, ustvrdio je Čačić.