Protestna akcija "Dajmo da imaju" u petak ispred čakovečke FINE

V.V. | 20.7.2016. u 10:11h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Politička organizacija Slobodna Hrvatska Međimurje u petak, 20. srpnja u 10 sati ispred čakovečke FINE organizira protestnu akciju "Dajmo da imaju", a njihov poziv prenosimo u cijelosti:

Što FINA bolje posluje, hrvatski građani žive lošije!

FINA je rak rana hrvatskog društva u kojem broj zaposlenih raste, ali raste i broj građana koje ovi birokrati prisilnim naplatama bacaju u agoniju. Postoji podatak da je FINA od 2011. do danas provela nevjerojatnih 7 milijuna ovrha na računima građana i tvrtki. Taj podatak govori dovoljno o tome da je sustav krivo postavljen i da generira nelikvidnost na koju građani nemaju nikakav utjecaj.

Osim promjena Ovršnog zakona, bez istinskih strukturnih ekonomskih reformi, ali i reforme državne uprave, broj ovrha će se brzo popeti na 10 milijuna.
Većina blokiranih građana ne bi po zakonima RH smjelo više biti blokirano, ali jest. Sve pasivne ovrhe su morale biti obustavljene, ali nisu.

Prosvjedom atipična naziva humanitarno-estradni performans Dajmo da imaju - pomoć za FINA-u, pozivamo građane koje FINA još nije blokirala i ovršila da se pridruže aktivistima Slobodne Hrvatske te FINA-i doniraju kemijske olovke, gumice, šiljila, toaletni papir i ostali uredski pribor kako bi šanse za opstanak i daljnji rad ove agencije bile znatno uvećane.

Pozivamo i medije da izvijeste o ovoj humanitarnoj akciji nacionalnog karaktera za pomoć FINI, DAJMO DA IMAJU, kako ne bi morali naplaćivati ovršenicima printanje obavijesti o blokadi 15 kn po 1 papiru.