Jan Kerekeš u ulozi svećenika monstruma Foto: Tin Majnarić

VIDEO, FOTO: Cold Snap angažirano protiv pedofilije, naročito među svećenstvom

| 9.10.2015. u 11:21h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je videspot Monster u četvrtak promoviran u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, Cold Snap se javio priopćenjem u kojem daje detaljniji uvid u spot za pjesmu koja kritički progovara o problemu pedofilije, naročito među svećenicima. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Svećenik me našminkao. Svećenik mi je dao čokoladu. Čudovište me je diralo..." Što biste učinili da vam to kaže vaše dijete? Što biste učinili da ste vi to dijete?

Pedofilija je jedan od najužasnijih ljudskih poremećaja, a kad se počne događati iza vrata tako svetog mjesta kao što je crkva, taj užas postaje horor. Naš prijatelj prošao je kroz taj horor i nakon njegove priče mi nismo mogli ravnodušno čekati da se stvari promjene na bolje same od sebe. Napravili smo pjesmu "Monster", a sad smo napravili i video inspiriran tom pričom našeg prijatelja.
Video je pun metafora i simbola i neugodno ga je gledati, ali to je i poanta. Mi želimo prikazati taj horor. Možda će ljudi reći da nismo trebali odabrati baš tako osjetljivu temu i koristiti je kao inspiraciju, no mi se ne slažemo. Mi koristimo svaku inspiraciju isključivo da stvari promijenimo na bolje.
Roditelji su nam dali dopuštenje da snimamo njihovu djecu u svim scenama, čak su bili i prisutni na snimanju i u jednom trenutku svi smo se osjećali neugodno. U stvarnom životu ta djeca se osjećaju neugodno cijelo vrijeme, sram ih je progovoriti, prestrašena su i slomljena. Najčešće krive sebe za sve što ima se događa i to je najveći problem.
Naša namjera je da ovaj video promijeni i spasi nekoga. Možda će ovaj video potaknuti ljude da govore o ovom problemu, dati im hrabrosti da kažu na glas sve što ih muči, sve čega se boje i sve što osjećaju. Ako ovaj video spasi barem jedno dijete, mi ćemo biti ponosni.

VIŠE INFORMACIJA O SNIMANJU I VIDEU

Spot je snimljen 6. rujna u Alfa Film Studios u Adamovcu. Snimanje je trajalo od 8 sati do 23 sata.
Nakon uspješnog videospota "Silent Killer", režiju spota "Monster" opet potpisuju Jan Kerekeš i Tin Majnarić. Scenarij, kao i za sve spotove Cold Snapa, potpisuje Jan Kerekeš, a direktor fotografije i snimatelj bio je Tin Majnarić. Postprodukciju i fotografije sa snimanja napravila je Ivana Majnarić, za makeup bila je zadužena Ema Kerekeš, a za rasvjetu Jure Cukar. Uz Jana Kerekeša u spotu su glumili: Tibor Čolja, Edo Zemljić Melnjak, Antonio i Ivan Črnila.

Video sadržaj