Podolnjak: Nakon lokalnih izbora doći će do prevare birača

M.P./Varaždinske vijesti | 6.5.2017. u 19:51h | Objavljeno u Aktualno

Jučerašnji izbor HDZ-ova Gordana Jandrokovića sa 76 glasova "za" i 13 "protiv" za novog predsjednika Hrvatskog sabora, danas je komentirao i MOST-ov saborski zastupnik Robert Podolnjak.

- Jučer je završila jedna od najtužnijih epizoda u Saboru. Jučer smo mi u MOST-u bili iznimno tužni zbog scena koje su se događale, podzemnih igara koje su se događale, vrbovanja zastupnika koja su trebala stvoriti neku umjetnu, preslaganu saborsku većinu koja će ad hoc poslužiti za izbor predsjednika Sabora. Mislim da su svi građani koji su to pratili bili razočarani jer se događala politika na najgori mogući način i to u najvišem domu hrvatske politike. Tužni smo jer ono što se jučer događalo ne služi nikome tko je sudjelovao u izboru takve većine na čast - poručio je stranački kolega donedavnog predsjednika Sabora Bože Petrova koji je sam podnio ostavku na tu dužnost.

Podolnjak ističe da je na jučerašnjim konzultacijama Predsjednici RH rekao da bi se novi parlamentarni izbori trebali što prije održati.

- Ovaj bi se saziv Sabora trebao raspustiti, zastupnici bi trebali podnijeti ostavke i vratiti mandat građanima. Bilo bi najpoštenije i najjeftinije da građani na novim izborima odluče kome će ponovno povjeriti taj mandat i da se nakon novih izbora formira nova Vlada - ocijenio je Podolnjak.

Ističe da je postojeća Vlada zapravo krnja Vlada koja nema četiri iznimno važna ministra, a bez kojih Vlada ne bi smjela funkcionirati u ovoj situaciji.

- Javno bi se trebalo reći da tih ministara ni neće biti u idućih mjesec dana te da će se nakon lokalnih izbora tražiti neka nova saborska većina i neki novi partneri. To ukazuje na ono što mi stalno govorimo, da će nakon lokalnih izbora doći do prevare birača. Oni koji sada drže figu u džepu i ne žele javno priznati da su spremni ući u tu koaliciju, to će učiniti nakon 4. lipnja, odnosno nakon drugog kruga lokalnih izbora - ukazao je Podolnjak dodavši da će MOST idućih mjesec dana upozoravati javnost da pažljivo procijene tko su oni koji su spremni prevariti svoje glasače i nakon 4. lipnja ući u koaliciju s Vladom koja je izgubila demokratski legitimitet.

Označeno u