FOTO: Habuš na svečanoj sjednici: Požari nisu ugasili sjaj grada

M.P./Varaždinske vijesti | 8.12.2015. u 13:20h | Objavljeno u Aktualno

U nazočnosti mnogobrojnih uzvanika danas je održana svečana sjednica varaždinskog Gradskog vijeća povodom blagdana sv. NikoleDana Grada Varaždina.

Josip Hehet, predsjednik Gradskog vijeća je, pozdravljajući sve okupljene, ukratko pobrojao najznačanije aktivnosti koje su se odvijale na području grada u proteklih godinu dana. Posljednja među njima je otvaranje Park Boutique Hotela vrijednog 32 milijuna kuna.

- Grad Varaždin i Republika Hrvatska izlaze iz recesije, a turistički podaci idu nam u prilog. Ovaj hotel bit će okupljalište Varaždinaca, a svojim smještajnim kapacitetima turizam grada istovremeno diže na višu razinu - napomenuo je Hehet.

Gradonačelnik Goran Habuš zahvalio je pak Vladi RH što je prepoznala potrebu da Sveučilište Sjever dobije javni status, ali i MUP-u na brojnim projektima zahvaljujući kojima je povećana prometna sigurnost na području grada.

- Usto, zahvaljujem i gradskim vijećnicima koji, iako ponekad ne izgleda tako, u najkritičnijim trenucima donose presudne odluke za Grad. Jedna od njih je izlazak iz štetnog ugovora s Midia grupom i oslobađanje zemljišta od 80 hektara za poduzetničku zonu koju ćemo ponuditi zainteresiranim investitorima - kazao je Habuš istaknuvši da je aktualna gradska vlast u protekle četiri godine imala znatno više uspjeha nego padova.

Od 2016. godine, naglašava, očekuje mnogo.

- Očekujem skoro donošenje Strategije razvoja Grada Varaždina do 2020. godine i odmah po njenom završetku, početak pisanja nove. Na Partnerskom odboru definirana su četiri cilja koje bi vizija trebala slijediti, a to su da Varaždin i dalje mora biti središte regije, središte obrazovanja, središte gospodarskog razvoja te grad kulture i središte turizma. Usto, želja nam je da Varaždin bude mjesto za obiteljski život. Ovaj grad bez obzira na požare koji su ga zadesili, od onog najpoznatijeg kada smo izgubili status grada, do onih u zadnjih 10 godina koji još uvijek dime i ostavljaju trag, još uvijek sjaji. Požari taj sjaj nisu ugasili - poručio je Habuš.

Okupljenima se kratkim govorom obratila i predsjednica dječjeg Gradskog vijeća Tea Podbojec, dok je župan Predrag Štromar naveo da je suradnja Grada i Županije odlična.

- Da dobro školujemo našu djecu, dokazuje da smo među tri županije s najnižom stopom nezaposlenosti u Hrvatskoj. Naša je suradnja odlična, no prioritet nam je zbrinjavanje baliranog otpada - najavio je župan.

Inače, u sklopu svečane sjednice uručena su i javna priznanja ovogodišnjim laureatima.

Nagrada za životno djelo tako je uručena poduzetniku Rudolfu Kiriću i akademskom kiparu Josipu Grgevčiću, dok su ovogodišnji dobitnici nagrada Grada Varaždina čembalistica i dirigentica zbora varaždinske Glazbene škole Dada Ruža, Damir Frntić za promociju sporta osoba s invaliditetom i Udruga pripadnika grupe „Orion“ Varaždin zbog iznimnog doprinosa u vrijeme varaždinskih dana rata te u povodu 25. obljetnice formiranja postrojbe.

Plaketa Grada Varaždina uručena je pak Gradskom muzeju Varaždin u povodu 90. obljetnice osnutka i uspješnog djelovanja, Varaždinskim vijestima u povodu 70. obljetnice kontinuiranog rada i doprinosa razvoju, ugledu i promociji grada Varaždina, dječjem vrtiću Panda u povodu 25. obljetnice rada s djecom predškolske dobi, tvrtci Comprom plus u povodu 20. obljetnice uspješnog poslovanja, Udruzi roditelja i udovica poginulih branitelja Varaždinske županije u povodu 20. obljetnice aktivnog rada i skrbi o braniteljima i članovima njihovih obitelji, Varaždinskom folklornom ansamblu, kontraadmiralu Hrvatske ratne mornarice Robertu Hranju te Krunoslavu Kruljcu za kvalitetan i predan profesionalni novinarski i publicistički rad.

Dobitnici medalje Grada Varaždina su pak profesorica Catherine Mackintosh, osnivačica Međunarodne škole barokne glazbe i plesa Aestas musica, Velimir Plantak zbog doprinosa u razvoju obrtništva te tvrtka Mobilisis u povodu 10. obljetnice uspješnog rada.

Predsjednik NO tvrtke Gumiimpex-GRP Rudolf Kirić je u ime svih dobitnika zahvalio na priznanjima te ih usput i nasmijao kazavši da mu nagrada za životno djelo nije podstrek za daljnji rad već priznanje za minula vremena zbog njegovih godina.

- Imao sam viziju kakvu tvrtku želim napraviti i u tome sam uspio. Ova je nagrada dokaz za to - kazao je Kirić zahvalivši supruzi Mariji koja ga je godinama podržavala na njegovom putu.

Video sadržaj