Petrov o Narodnoj koaliciji: Krali su aute, imaju optužnice

| 16.7.2016. u 21:40h | Objavljeno u Aktualno

-Na listu su stavili ljude protiv kojih se vode pravosudni postupci, koji su do 28 godine krali aute, i to je ta narodna koalicija, kazao je čelnik Mosta Božo Petrov za N1 osvrćući se na prozivke Mosta nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma Narodne koalicije u Zaboku.

Glede izjava da je Most prokockao povjerenje birača koji će ga kazniti na izborima, Petrov je ustvrdio da će se to vidjeti na izborima.

-Vjerujem da građani vide da smo zaustavili razgradnju države i zaštitili interese RH s nešto više od 300.000 glasova. Zamislite što možemo napraviti s milijun glasova, dodao je napominjući da nisu htjeli da vlada bude nalik na prethodne koje su isto radile zadnjih 20 godina.  

Nakon čestitki na sporazumu „trgovačkoj koaliciji“, upitan je vidi li prostora za suradnju s Narodnom koalicijom, Petrov je rekao da nema što raditi „s ljudima poput ovih koji su vodili SDP i HDZ“.

-I jedni i drugi su nas pokušali prevariti, ustvrdio je Petrov.

Osvrnuo su i na kritike Zorana Milanovića.

- Milanović je očito boravio na Havajima šest mjeseci dok smo se mi borili za nacionalne interese. Nije se pojavljivao u Saboru ni za minimalac. No, ako se promijeni vodstvo i ako u sljedećem sazivu budu kvalitetni ljudi, a ne trgovci, onda možemo govoriti o programu i, pogotovo, jamstvima. Jer ono čime se i danas diči koalicija su potpisali i jedni i drugi s Mostom, a onda su u Saboru to opstruirali, upozorio je.

Upitan zašto je fokusiran na micanje demokratski izabranih čelnika SDP, kad on sam to nije, ustvrdio je da potonje nije istina jer se „izabran u trenutku kad je Most postao politička stranka“.

-Ja se ne bavim Milanovićem ni Karamarkom, njima bi se trebali baviti njihovi članovi stranke, kazao je dodajući da odluke donose mimo glavnih odbora i po volji predsjednika, što znači da "nema apsolutno nikakvog demokratskog procesa u tim strankama".

Izrazio je i žaljenje što Tihomir Orešković ne ide na izbore, pogotovo nakon što je pregovarao s Mostom.

-Meni je žao što se kvalitetna osoba poput Oreškovića neće uključiti, ali to ne dira Most. Mi se borimo protiv takvih likova kojima je Orešković bio razočaran. HDZ i SDP nisu spremni na promjene jer time gube kolače koje su uživali 20 godina, opstruirali su sve. Borit ćemo se još jače. Most je ekipa koja će pokazati kakvi su i da se u Hrvatskoj može raditi drugačije. Samo mi nismo mijenjali stavove, ustvrdio je Petrov koji smatra da mnogi sada cipelare Oreškovića jer je htio pomoći, štititi hrvatske interese, a ne prodavati Hrvatsku.

Upitan je o navodima novinara Novog lista da je potpuno preobličio intervju koji mu je dao, odnosno da je izbrisao sve što se ticalo kritike Oreškovića zbog ljetovanja u državnoj vili, krivnju je prebacio na svoje "operativce".

-Kad je novinar napravio intervju, moji 'operativci' su uzeli malo pjesničke slobode, a nisam se stigao čuti sa novinarom. Što se tiče ljetovanja - ja imam isti stav i to je ono što sam mu rekao. Orešković je uzeo vrijeme za odmor svoje obitelji od dva do tri tjedna - ja to sigurno ne bih napravio zbog posla koji trebam napraviti, i nisam takva osoba. Ne želim ga kritizirati jer znam koliko su trošile druge osobe", kazao je Petrov.

Označeno u