Pavliček: Presuda Perkoviću i Mustaču signal je za početak lustracije i revizije privatizacije

V.V. | 3.8.2016. u 15:12h | Objavljeno u Aktualno

Zamjenik predsjednice Hrvatske konzervativne stranke Marijan Pavliček komentirao je presudu njemačkog suda protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača:

Presuda njemačkog suda kojom su Josip Perković i Zdravko Mustač osuđeni na doživotni zatvor povijesna je presuda za hrvatski narod i državu. Velika je to pobjeda pravde za članove obitelji svih ubijenih hrvatskih emigranata i domoljuba i pobjeda istine o pravoj prirodi bivšeg i zločinačkog komunističkog režima u Hrvatskoj.

Presuda dvojici bivših agenata Udbe imat će dalekosežne i pozitivne posljedice na društvena i politička zbivanja u Hrvatskoj. Signal je to svim političkim i pravosudnim tijelima u Hrvatskoj da prestanu strahovati i pokrenu lustraciju, razotkrivanje i sankcioniranje svih onih koji su se na bilo koji način ogriješili o hrvatski narod i državu. Vrijeme ucjena i zastrašivanja putem medija i političkih procesa u Hrvatskoj ovom presudom njemačkog suda je završilo.

To znači da posljedice ove presude moraju osjetiti svi koji su bili povezani s ovim ljudima, koji su im pomagali i koji su ih politički štitili, od vremena bivšeg režima pa do današnjih dana. Kada raščistimo to, treba pokrenuti reviziju privatizacije i pretvorbe i konačno pokazati da kriminal i zločin protiv vlastite domovine nije isplativ.