Papinska misijska djela opet i na području Varaždinske biskupije

VV | 21.7.2017. u 17:12h | Objavljeno u Aktualno

Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj i ove godine započinje godišnju akciju – MIVA Hrvatska - koja će se održati i na području Varaždinske biskupije, i to u nedjelju 23. srpnja, koja je između ostaloga posvećena i svetom Kristoforu, zaštitniku vozača.

Naime, tijekom akcije MIVA (Misijska vozila) skupljaju se sredstva koja će biti namijenjena misionarima za kupnju prijeko potrebnih vozila, jer da bi naši misionari došli do svojih ljudi i naviještali Isusa, da bi im pomogli u svakom pogledu, ponekad moraju prijeći i stotine kilometara po cestama koje su sve drugo nego ceste.

- Organizirajte blagoslov vozila. Poslije sv. mise blagoslovite vozila i neka vjernici daruju svoj prilog za sretno prijeđene kilometre. To može biti u nedjelju sv. Kristofora, ali i bilo koji drugi dan koji vam odgovara (možda za početak ili kraj školske i pastoralne godine, na župni blagdan itd.). Nadalje, organizirajte biciklijadu. Uključite mlade iz zajednice i napravite humanitarnu biciklijadu kojom ćete prikupiti sredstava za bicikle u misijskim zemljama. Blagoslovite naljepnice. Ako nemate parkiralište uza župnu crkvu, možete blagosloviti naljepnice u crkvi te ih podijeliti vjernicima. Sigurno ste domišljati, imate mnoštvo ideja i mogućnosti. Javite nam se da zajedno organiziramo događaj - poručuju iz Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj.

Tim prikupljenim sredstvima, odnosno kupljenim misijskim vozilima, nekome će biti spašen život, nekome vraćeno zdravlje, nekome će biti omogućen put u školu i još puno dobra. Akcija traje cijele godine kada vozači, kao i svi drugi sudionici prometa, imaju priliku dati svoj dar za sretno prijeđene kilometre. Koliko je moćan taj dar i kako uistinu rješava velike brige misionara u dalekim krajevima svijeta, svjedoče vozila koja su rezultat akcije MIVA. Prošlogodišnjim prikupljenim iznosom nabavljena su tri terenska vozila, dva motora i 13 bicikala. Pomoći se može na razne načine.