Izborno-izvještajna skupština Općinske organizacije Reformista Klenovnik Foto: NS - Reformisti

Općinske organizacije Reformista u Klenovniku i Cestici izabrale vodstvo

Varaždinske vijesti | 17.2.2018. u 11:28h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U petak 16. veljače održane su Izborno izvještajne skupštine Općinskih organizacija Reformista Klenovnik i Cestica.

Za vodstvo Općinske organizacije Klenovnik brojni članovi potvrdili su dosadašnju predsjednicu Martinu Juriša, dok su za potpredsjednike izabrani dr. Andrija Golub i Stjepan Oštrarjaš. Reformisti u Općinskom vijeću u Klenovniku imaju jednog člana vijeća, dr. Goluba, koji će i dalje, napominju Reformisti, svojim aktivnim sudjelovanjem predlagati projekte koji su na dobrobit građana Klenovnika.

Članovi Općinske organizacije Reformista Cestica potvrdili su vodstvo Nikole Ščurica, a za potpredsjednika je izabran Franc Hrnčić.
 
I u Klenovniku i Cestici članove je uvodno pozdravio predsjednik Županijske organizacije i zamjenik župana Tomislav Paljak koji se osvrnuo na organizacije Reformista i na održane lokalne izbore 2017. godine.

Župan Varaždinske županije i predsjednik Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić istaknuo je kako je ranije istog dana u Zagrebu održano svečano potpisivanje ugovora u Ministarstva zdravstva vrijednog 14,8 milijuna kuna kojim se financira specijalizacija liječnika Doma zdravlja Varaždinske županije.

- To je znak da se radi dobro jer u svim dosad prijavljenim projektima Varaždinska županija dobiva oko 20 posto od ukupno predviđenih financijskih sredstava koje dobiva Republika Hrvatska. To je dobar start i dobra poruka, posebno jer prošla vlast nije radila ništa. Fokusirali smo se na projekte u zdravstvu, kojih ima zaista puno, no nažalost za sada u tim projektima nema bolnice u Klenovniku što ne znači da je ipak neće biti. Naime, bolnica je pojedinačno zaštićeno kulturno blago i kao takva se ne može kandidirati za obnovu, no postoji načelan dogovor s državom oko dobivanja mogućnosti obnove, a s obzirom da postoji velika potreba oko ulaganja u novu opremu, inzistirat ćemo da se i to ulaganje ispuni – naglasio je Čačić.

- S malim kapilarnim projektima krećemo gotovo svakodnevno jer su oni najvažniji za funkcioniranje društva, evo neki dan smo iznijeli mjere za pomoć našim poljoprivrednicima i vjerujem da će brojni OPG-i upravo s ovih područja se javiti na naše javne pozive - zaključio je Čačić.

Na izbornim skupštinama prisutni su bili i potpredsjednica Reformista i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, zamjenik župana Robert Vugrin te županijski vijećnici Vlasta Cindrić, Davor Golub, Kristijan Hublin i Mihael Liber.

Reformisti_Cestica-izborna_skupstina.jpg