Održana prva sjednica predsjedništva središnjeg IO ženske inicijative HNS-a Foto: HNS Varaždinske županije

Održana prva sjednica predsjedništva središnjeg IO ženske inicijative HNS-a

Varaždinske vijesti | 3.7.2018. u 20:14h | Objavljeno u Aktualno

Ove nedjelje, 1. srpnja, u Sv. Martinu na Muri održali su se, već tradicionalni, 12. sportski susreti Političke akademije HNS-a. Na susretima je sudjelovalo i novoizabrano vodstvo Središnjeg interesnog odbora Ženske inicijative HNS-a održavši svoju prvu sjednicu Predsjedništva.

Na sjednici prisustvovale su Anita Rep, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Varaždinske županije kao članica predsjedništva te Andreja Blazinarić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Varaždin kao potpredsjednica Ženske inicijative HNS-a RH.

- Ženska inicijativa HNS-a ove Sportske susrete iskoristila je za svoj prvi radni sastanak kako bi odredila pravac djelovanja. Ženska inicijativa HNS-a Varaždinske županije, kao jedna od najjačih interesnih odbora Ženske inicijative zasigurno će doprinijeti radu sa svojim idejama i iskustvom. S ponosom mogu reći da nam se iz dana u dan priključuje sve veći broj žena po cijeloj Županiji, prepoznavši kvalitete i vrijednosti našeg rada, a koji se prvenstveno temelji na međusobnom poštivanju i zajedničkom djelovanju. Stoga se veselim radu na nacionalnoj razini i suradnji sa kolegicama iz cijele Hrvatske – istaknula je Rep.

Glavna točka sjednice bila je razrada plana aktivnosti za naredno razdoblje. Karolina Juzbašić, predsjednica Ženske inicijative, prezentirala je predsjedništvu prijedlog plana rada te zajedno s ostalim članicama dogovorila i izradila glavne smjernice plana rada i aktivnosti Ženske inicijative.

- Ženska inicijativa HNS-a definirala je smjernice plana i programa provođenja djelovanja kako u političkom tako i u društvenom životu. Činjenica da je sastanak održan na sportskim susretima HNS-a na kojima se okupilo više od 2500 članova daje nam dodatan vjetar u leđa da naše aktivnosti budu još bolje i kvalitetnije. Podrška našim aktivnostima,nastojanjima i politikama stižu sa svih krajeva Hrvatske, sve više članica nam se pridružuje i pridonosi promicanju uloge žene u politici- rekla je Blazinarić.