Nove ostavke i odlasci iz varaždinskog Živog zida: "Presudili nepotizam i sumnjive financije"

Varaždinske vijesti | 7.8.2016. u 20:49h | Objavljeno u Aktualno

Ponavlja se scenarij napuštanja stranke u varaždinskom Živom zidu, i to mjesec dana prije parlamentarnih izbora.

Naime, predsjedništvo Gradske organizacije Živog zida Varaždin priopćenjem je obavijestilo javnost da su podnijeli neopozive ostavke te da je 15-ak članova izrazilo želju za izlaskom iz stranke.

Priopćenje koje potpisuje predsjednik gradske organizacije Živog zida Varaždin Denis Mladenović prenosimo u cijelosti:

"Tek što smo (prije nepuna četiri tjedna) izabrani na rukovodeće funkcije gradske organizacije Varaždin, jučer smo odlučili dati neopozive ostavke na svojim pozicijama. Na jučerašnjem sastanku članova stranke Živi zid sa područja III.izborne jedinice, predsjednik gradske organizacije Živog zida Varaždin Denis Mladenović (moja malenkost), dopredsjednica Valentina Drk i tajnik Ivan Pavlinić javno smo iznesli svoje nezadovoljstvo i dali ostavke, a kasnije tokom dana za početak je želju za izlaskom iz stranke izrazilo petnaestak članova varaždinske organizacije.

Najveći motiv nedavno izabranog vodstva gradske organizacije stranke bila je snažna ideologija stranke, koja zagovara pomoć obespravljenima i potrebitima, borbu protiv korupcije, rasprodaje, nepotizma, rad u službi malog čovjeka, mladih i djece.

Dogovorili smo se da ćemo dati sve od sebe i zajednički težiti k tome cilju, ubrzo okupili zavidan broj novih članova i krenuli s radom, ali isto tako i obećali jedan drugom da ćemo zajednički odstupiti čim doživimo ili osjetimo bilo kakvu netransparentnu, sumnjivu ili upitnu stvar koja bi mogla naštetiti nama i našoj okolini ili ako ne daj Bože vidimo da ideologija stranke nije onakva kakvom se predstavlja.

Ovih dana doživjeli smo niz negativnih situacija koje su, kad se sve zbroji u prvom redu rezultirale  našim strahom, razočaranjem a time i ostavkama te istupanju velikog broja ostalih članova.

- proteklih dana bilo je jasno vidljivo u medijima a i potvrđeno nam od nekih istaknutih bivših članova da i dalje postoji spor među članovima stranke i da situacija još uvijek pravno nije riješena (navodna lažna prošlogodišnja skupština i promjena statuta, status članova Gabrića, Kekeza i ostalih), a nama je izričito rečeno da je to završena priča i da ne brinemo oko toga
- pošto smo uvidjeli da se spremaju nepotističke radnje u vidu stavljanja životnih partnera, supružnika i prijatelja na liste za predstojeće izbore,
- pošto smo zatekli nejasno financijsko stanje i čak morali podmiriti neke prijašnje dugove (najam štanda za humanitarnu akciju)

Ogorčeno smo shvatili da smo na žalost, srčano i naivno „uletjeli“ u jednu naočigled sumnjivu priču pa je naša ostavka sasvim opravdana i logična. Razočarani smo takvim raspletom situacije, ali smatramo da je jedino to ispravno.

Osobno, radim kao sportski, fitnes i kondicijski trener, te se želim maksimalno posvetiti poslu u struci tako da je ovo moj posljednji politički angažman. Želim puno sreće u daljnjem radu i na predstojećim izborima našim dojučerašnjim kolegama iz stranke Živi zid."