Napustila varaždinski županijski HDZ u kojem - nikad nije ni bila!?

vv | 5.1.2018. u 08:07h | Objavljeno u Aktualno

Nikakva osoba pod tim imenom i prezimenom nije napustila županijski HDZ jer jednostavno je u ŽO HDZ-a nikada nije ni bilo, a nisam ni siguran je li uopće bila članica HDZ-a, budući da se učlanjuje u stranku na razini temeljnih organizacija, rekao nam je Anđelko Stričak, predsjednik HDZ-a Varaždinske županije i saborski zastupnik,  osvrćući se na navode da je Patricija Jelenečki, članica županijskog HDZ-a, napustila HDZ i prešla u HSS.

Kako je javno poručila, a prenosi portal evarazdin.hr, trebalo joj je neko vrijeme da bi konačno odlučila napustiti HDZ. Međutim, ako je i bila članica HDZ-a, mogla je to biti tek stotinjak dana!  To bi se, naime, moglo zaključiti na temelju fotografije koju je objavila  na svom FB profilu krajem srpnja prošle godine, a na kojoj se vidi prva stranica pristupnice HDZ-u, doduše, bez imena i prezimena.

Izrezak1

Je li možda sredinom prošle godine postala član neke općinske organizacije stranke, kako su nam rekli u HDZ-u, trebalo bi biti poznato nakon što se provjere podaci o članstvu po općinama, osobito u Trnovcu Bartolovečkom, gdje su je neki bili zamijetili, ali kao članicu stranke Milan Bandić 365.

O navodnom članstvu u HDZ-u pitali smo i Patriciju Jelenečki, koja nam je proslijedila jučerašnji dopis evarazdinu.

-U našem današnjem razgovoru nisam potvrdila da sam član HDZ-a, već samo da sam potpisala pristupnicu u HSS. Jedine veze koje sam imala s HDZ-om jesu te da sam kao kolacijski partner Milan Bandić 365 stranke rada i solidarnosti podržala listu u općini Trnovec Bartolovečki. Član HDZ - a nikad nisam bila, napisala je jučer Jelenečki, dodavši da prije objave spornog članka nije zvala niti slala poruke redakciji evarazdin, pa se postavlja pitanje tko je izvor informacija o njezinom nepostojećem napuštanju HDZ-a, a posebice provjeravaju li se isti ili ne, sukladno pravilima novinarske struke.