Najavu suradnje HNS-s i HDZ-a Štromar nazvao zabunom Foto: VV arhiva

Najavu suradnje HNS-s i HDZ-a Štromar nazvao zabunom

VV/Jutarnji.hr | 13.9.2016. u 10:11h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski župan Predrag Štromar napravio je pomutnju nakon što je iz njegova stožera dan nakon izbora i očitog poraza Narodne koalicije pristiglo priopćenje kako on vjeruje da će HNS sudjelovati u novoj Vladi.

Štromar je nakon izborne noći u ponedjeljak oko 10 sati ujutro medijima poslao priopćenje u kojem daje naslutiti kako je moguća suradnja HNS-a s HDZ-om.

- Iako nas na nacionalnoj razini ponovo čekaju pregovori, vjerujem da se neće ponoviti situacija kakvu smo imali u proteklih više od pola godine. Vjerujem da će HNS participirati u Vladi kako bismo mogli raditi na svemu onome za što se zalažemo kako bi građanima osigurali jednake šanse i što bolji životni standard. Hrvatska treba stabilnu Vladu i moramo nastaviti sa započetim projektima. Nadamo se da će se na nacionalnom nivou što prije posložiti situacija te ćemo kao stranka u Vladi utjecati na donošenja odluka ministara, Vlade i Sabora. To će nam biti izuzetno bitno zato jer se u ovih osam, devet mjeseci ništa nije radilo - istaknuo je Štromar u svom priopćenju te dodao da HNS neće odustati od programa i projekata te da će nastojati sve planove ostvariti u što kraćem roku kako bi opravdali povjerenje građana.

Kako piše Jutarnji.hr, ništa tu ne bi bilo čudno da to priopćenje nije stiglo nakon što je već i predsjedniku SDP-a postalo jasno kako je lijeva koalicija izgubila ove izbore pa su se mnogi zapitali - koketira li to HNS-ov Štromar s HDZ-om i predlaže li da se narodnjaci pridruže relativnim pobjednicima izbora.

- To je izjava koju sam dao u izbornoj noći, negdje malo poslije 21 sat kad smo još vjerovali da bismo sa Živim zidom i manjinama mogli oformiti Vladu. Nikako to nisam uputio HDZ-u, nastala je zabuna - objasnio je Štromar za Jutarnji.