Mladi SDP-ovci održali akciju povodom nacionalne kampanje Foruma mladih SDP-a „Dosta je!“

Varaždinske vijesti | 9.4.2018. u 09:35h | Objavljeno u Aktualno

Članovi vodstva Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije održali su u subotu prvu u nizu akcija povodom pokretanja nacionalne kampanje Foruma mladih SDP-a „Dosta je!“. Akcija je održana u jutarnjim satima u Varaždinu na Franjevačkom trgu.

Cilj prve faze nacionalne kampanje „Dosta je!“ jest saslušati mlade i čuti njihove prijedloge i rješenja za brojne probleme, s kojima se oni svakodnevno susreću u svom životu. Tako su se na akciji mogli čuti prijedlozi mladih vezanih uz razvoj školskog i obrazovnog sustava, pomoć u zapošljavanju mladih i poticanju mladih da postanu poduzetnici, subvencioniranje kupnje prve nekretnine i brojni drugi.

- Činjenica je da su mladi vrlo rizična skupina u našem društvu. Činjenica je i da iz dana u dan čitamo natpise u medijima, gledamo slike i brojne statuse na društvenim mrežama i svjesni smo problema da brojni mladi ljudi, naši prijatelji, bježe iz ove zemlje tražeći svoj komadić sreće u drugim zemljama EU i svijeta. Godinama mladi čekaju da ih netko čuje i pomogne im u rješavanju njihovih problema. No, istina je da si prije svega mi moramo pomoći sami. Iz tog razloga Forum mladih SDP-a pokrenuo je nacionalnu kampanju „Dosta je!“, čiji cilj je ukazati na probleme s kojima se mladi svakodnevno susreću u svom životu i ponuditi mjere za njihovo rješavanje. Ove mjere moraju biti rezultat ne samo prijedloga članova naše organizacije, već želimo u ovoj fazi nacionalne kampanje čuti mišljenje naših sugrađana. Želimo vidjeti koliko se naši sugrađani slažu s nekim našim već predloženim mjerama, ali želimo čuti i njihove ideje, kako bi svi zajedno sudjelovali u izradi našeg novog Plana za mlade i pomogli u izgradnji jednog boljeg, sretnijeg i tolerantnijeg društva - rekao je predsjednik Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a i županijski vijećnik Luka Zrinski.

Akciji forumaša pridružio se i predsjednik Županijske organizacije SDP-a i saborski zastupnik Mario Habek.

Označeno u
Galerija slika