Mladi HNS-a dogovorili plan rada

Varaždinske vijesti | 15.6.2016. u 11:03h | Objavljeno u Aktualno

Mladi HNS-a Varaždinske županije proteklog su vikenda bili i više nego aktivni. Tako su sudjelovali na konstituirajućoj sjednici Središnjeg Interesnog odbora Mladih HNS-a, koja se održala u Daruvarskim Toplicama.

Uz predsjedništvo Mladih HNS-a RH sastanaku su prisustvovali i županijski predsjednici Mladih HNS-a, a sudionike su pozdravili Neven Alić, dožupan Bjelovarko-bilogorske županije i potpredsjednik Sjeverozapadnog regionalnog saveza HNS-a, te Marijan Dautanac, predsjednik HNS-a Bjelovarsko-bilogorske županije i načelnik Općine Veliki Grđevac.

Nakon sjednice organizirane su radionice s ciljem izrade Akcijskog plana rada Mladih HNS-a te su osmišljene teme ljetne kampanje.

Također, od 10. do 12. lipnja održana je Regionalna akademija Europskog liberalnog foruma u Zagrebu, a na kojoj je sudjelovao i član ŽIOM HNS-a ujedno i predsjednik IOM HNS-a Ludbreg Mirko Herenčić. Herenčić je tom prilikom sve prisutne upoznao s načinom rada ŽO HNS-a Varaždinske županije.

Na spomenutom događaju razgovaralo se o temama koje su važne za jačanje organizacije u nastojanju promocije liberalnih vrijednosti i ostvarivanja zadanog izbornog rezultata.

Akademija je uspostavljena u okviru Europskog liberalnog foruma i uz suradnju nizozemskih liberalnih stranaka VVD, D66, švedske Centre Party, slovenskog Instituta Novum Zaklade Friedrich Naumann za slobodu, američkog National Democratic Instituta te Političke akademije HNS-a i Međunarodnog edukacijskog centra.

regionalna-akademija.jpg