Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević posjetio Varaždinsku županiju

Varaždinske vijesti | 20.5.2016. u 16:03h | Objavljeno u Aktualno

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja u Vladi RH Lovro Kuščević posjetio je Varaždinsku županiju te održao radni sastanak sa županom Predragom Štromarom i gradonačelnikom Grada Varaždina Goranom Habušom. Tom prilikom župan je upoznao ministra s aktualnim stanjem u legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, a razgovarali su i o nekretninama koje su u vlasništvu lokalne samouprave te općenitim problemima i na koji način ih zajednički riješiti.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo posjetom i činjenicom da je ministar prije bio čelnik jedne općine te ga upoznao sa svime u čemu Županija prednjači pred ostalima.

- Izuzetno mi je drago kad za ministra dođu osobe koje su prije radile u jedinicama lokalne ili regionalne uprave jer s njima se najbolje razumijemo i zajednički lakše znamo predlagati rješavanje problema koje imamo. Današnjim razgovorom sam jako zadovoljan jer ministar Kuščević i ja imamo jako slična ili ista mišljenja - rekao je župan Štromar te dodao kako s ministrom imaju zajedničku ideju da uredi državne uprave budu pod ingerencijom županije jer onda bi županije imale smisla, a građani kvalitetnije usluge.

I ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević istaknuo je kako Varaždinska županija u mnogočemu prednjači pred ostalima.

- Upravo sam danas imao prilike čuti od župana i gradonačelnika sve uspjehe kojima se mogu pohvaliti i na tome im čestitam. Prije svega to je realizacija mnogih poslovnih zona, niska nezaposlenost i provedba legalizacije. Također, razgovarali smo o sufinanciranju izrada prostornih planova, energetskoj učinkovitosti javnih zgrada te o informacijskom sustavu prostornog uređenja – zaključio je ministar Kuščević dodavši kako Vlada RH novim reformskim mjerama ide u smjeru jačanja regionalne samouprave.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra za dozvole državnog značaja doc.dr.sc. Milan Rezo, zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Varaždinske županije Mario Sačić i njegov zamjenik Danijel Meštrić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Damir Mikulić te ravnatelj županijskog Zavoda za prostorno uređenje Davorin Gregurinčić.

Nakon sastanka u Županijskoj palači ministar je obišao Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Varaždinske županije, Područni ured za katastar, Zavod za prostorno uređenje Varaždinske županije i Građevinsku inspekciju.