Koncert Harija Guseka u Koncertnoj dvorani kazališta

| 1.2.2016. u 18:54h | Objavljeno u Društvo

U velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu 3. veljače s početkom u 18,30 sati nastupa poznati profesor zagrebačke akademije, pijanist Hari Gusek.

Izvest će djela: B. Galupia: Sonata u C – duru, D. Turanyia: Dva capriccia, F. Liszta:Sonetto 123 del Petrarca Funeraillesm F. Chopina: Polonaise op.26 br.1, Fantasie - impromptu op.66, op.posth., Nocturno u e – molu, op.posth. Barcarolle op.60.

Gusek je rođen u Zadru gdje je i počeo učiti klavir, a srednju glazbenu školu završio je u Zagrebu. Studij klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu upisao je u klasi Darka Lukića, a diplomirao je i završio poslijediplomski studij u klasi prof. Ive Mačeka. Dvije se godine usavršavao u Moskvi na prestižnom konzervatoriju P.I. Čajkovski u klasi Rudolfa Kehrera. Održao je brojne nastupe u zemlji i inozemstvu kao solist, u komornim sastavima i s orkestrom.

Snimio je niz klavirskih djela za hrvatski radio i televiziju, te LP za diskografsku kuću Helidon iz Slovenije s djelima Chopina, Scriabina i Ravela. U Beču je snimio djela Chopina i Liszta za firmu Bosendorfer. 2012. godine izdaje kompilacijski CD s djelima Bacha, Scarlattija, Schuberta, Chopina i Scriabina zabilježenih na koncertima u Hrvatskom glazbenom zavodu 2002. i 2006. godine.

Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu predaje klavir od 1978. godine, a u zvanju je redovnog profesora.

Video sadržaj