Enes Garibović ekipno zlatni na prvenstvu Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore

| 14.12.2015. u 10:23h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Članovi Karate kluba Varaždin Enes i Elma Garibović od 11. do 13. prosinca nastupili su na prvenstvu Balkana za kadete, juniore, mlađe seniore u Dubrovniku, a sa zlatnom medaljom vratio se Enes Garibović. Nastupilo je 630 sportaša iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH-a, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Albanije, Rumunjske, Bugarske i Turske.

Enes Garibović je kao član ekipe mlađih seniora s hrvatskom reprezentacijom osvojio zlatnu medalju. Osim Enesa, do najsjajnijih odličja stigli su Jakov Bunjevac, Boran Berak, Marko Kraljević, Karlo Raguž, Riccardo Sgardelli i Mario Prga. U prvom kolu hrvatska je reprezentacija bila slobodna, u 2. kolu pobijedila je reprezentaciju Bosne i Hercegovine s 3:1, a u finalu je bila bolja od Makedonije. Garibović je pobijedio u svojim mečevima te dao veliki doprinos u osvajanju zlata.

Ova medalja mi je izuzetno draga i posebna zato što smo, mi kao ekipa, osvojili zlato, i zapravo svaki od nas je pridonio svojim pobjedama. Za ekipu je nešto posebno boriti se i cijela dvorana je bila uz nas koja je vrlo glasno bodrila svaki naš poen – rekao je Garibović koji je dan prije ekipnog dijela osvojio peto mjesto u pojedinačnoj konkurenciji kod mlađih seniora do 84 kilograma. U 1. kolu je bio  slobodan, u 2. je bio bolji od predstavnika BiH-a, a u 3. od srbijanskog karatista. U polufinalu je tijesno sa 6:5 izgubio protiv aktualnog brončanog sa svjetskog predstavnika Bosne i Hercegovine te u borbi za broncu ponovno izgubio od reprezentativca Srbije. 

Enesova sestra Elma Garibović izgubila je u 2. kolu od predstavnice Srbije u kategoriji mlađih seniorki do 55 kilograma. Reprezentaciju mlađih seniora vodio je izbornik Esad Garibović, trener i predsjednik Karate kluba Varaždin.