Martinčević u 4. mjesnom odboru: potreban je vrtić, osnovna škola i dnevni Centar za starije

V.V. | 7.5.2017. u 19:56h | Objavljeno u Aktualno

Kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Varaždina Natalija Martinčević jučer je posjetila 4. mjesni odbor i porazgovarala s građanima o problemima i projektima.

Vrlo važni projekti prema programu Natalije Martinčević za 4. mjesni odbor odnose se na odgoj i obrazovanje ali i na starije osobe.

- S obzirom na broj mladih obitelji koje žive u POS naselju i Grabanicama, 4. mjesnom odboru neophodan je vrtić - smatra Martinčević.

Martinčević se slaže s obnovom i dogradnjom 6. osnovne škole u navedenom mjesnom odboru, no sama dogradnja nije dovoljna. Prema broju mladih obitelji i djece koja trenutno žive u navedenim kvartovima potrebna je nova osnovna škola. Prema programu kandidatkinje za gradonačelnicu ta škola predviđena je na prostoru Grabanica.

U Grabanicama prema programu predviđeno je uređenje dnevnog centra za starije osobe. Kompletna zdravstvena skrb uređenjem ambulante kao i sadržaji za starije osobe.

Zemljište nedaleko od zgrada u Grabanicama stoji zapušteno i građani imaju probleme s ambrozijom te nametnicima pogotovo u ljetnim mjesecima. Također, 3 nedovršene zgrade u Grabanicama trebaju zaštitu i sanaciju kako ne bi došlo do ozljeđivanja ili urušavanja.

- U POS-u i Grabanicama najviše žive mlade obitelji, vrtić i nova osnovna škola neophodni su u 4. mjesnom odboru. Dogradnja 6. osnovne je potrebna, no ona ne zadovoljava potrebe ovako velikog mjesnog odbora. S druge strane, potrebno je uređenje dnevnog Centra za starije osobe kako bi im se osigurala zdrastvena skrb u ovom dijelu grada. Drago mi je da imam veliku podršku te da su građani 4. mjesnog odbora prepoznali ovo kao važne projekte za budućnost. Financiranje navedenih projekata realizirati će se iz EU fondova i to konkretno izgradnja vrtića, Centar za starije osobe također iz EU fondova u suradnji sa Županijom. Ukoliko država ne promjeni alokaciju za EU fondove da se mogu uključiti i osnovne škole, izgradnja nove škole financirala bi se iz JPP-a što znači sufinanciranje države od 55% - naglasila je Martinčević.