Predstava „The killer in me is the killer in you my love“ Foto: VRUM

VRUM u top 5 neovisnih kazališta u Hrvatskoj

M.B./Varaždinske vijesti | 28.10.2015. u 19:05h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Umjetnička organizacija VRUM nominirana je za godišnju nagradu portala Teatar.hr u kategoriji najboljeg neovisnog kazališta. Nagrada je ustanovljena 2012. godine i dodjeljuje se prema glasovima publike u deset kategorija.

Ovo iznimno dostignuće VRUMu je pripalo slijedom broja glasova publike, a kojih je ove godine pristiglo više od 25.000. U kategoriji neovisnog kazališta sezone nominirani su i BADco., Montažstroj, Mala scena i Teatar Poco Loco, čime se umjetnička organizacija VRUM našla u iznimnom društvu jednih od najrelevantnijih neovisnih kazališta u regiji i šire, čime je već i sama nominacija velika nagrada i priznanje njenom djelovanju

- Nominacije pokazuju da se širi bazen kazališne publike kojoj su te nagrade važne i relevantne, a obuhvaćaju razne izvođačke dobne skupine kao i kazališta i iz nezavisnog i institucionalnog sektora, mada se iz glasova može iščitati da je jako mali broj nezavisnih kompanija uopće vidljiv široj javnosti - rekla je na konferenciji za novinare u Zagrebu glavna urednica Teatra.hr Nora Krstulović.

VRUM umjetnička organizacija od 2007. godine djeluje pod vodstvom umjetničke voditeljice Sanje Frühwald, diplomirane plesačice i koreografkinje, na području suvremene izvedbene umjetnosti, a varaždinskoj publici najpoznatija je po svojoj festivalskoj programaciji već tradicionalnih „Dana suvremenog plesa“, autorskim predstavama kao što su „No Logo Opera(cija)“, „The killer in me is the killer in you my love“, predstava koja je i ove sezone na repertoaru varaždinskog HNK- a ili pak projekata za najmlađu publiku poput „Baja Bufa“ za bebe i predstave „MINIMI“ za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, kao i programiranju Parka kreative u sklopu Špancirfesta. Osim produkcije vlastitih djela i festivalskih programacija, VRUM je koordinator nacionalne platforme KLIKER za razvoj suvremenog plesa za mladu publiku te trenutačno priprema europski projekt koji okuplja nekoliko velikih europskih organizacija i institucija.

- Velika nam je čast naći se među ovogodišnjim nominiranim kazalištima koja su sva redom izrazito kvalitetna i s kojima smo upravo zbog toga često i sami surađivali. Uvijek je poseban osjećaj primiti ovakvo priznanje od publike budući da su upravo oni važni pokazatelji kvalitete vašeg rada, a biti izdvojen među pet najboljih kazališta u Hrvatskoj, svakako je velik poticaj našem budućem djelovanju – rekla je Frühwald.

Označeno u