Martinčević: "Izbori pokazali kako građani nisu zadovoljni s vlašću gradonačelnika Čehoka" Foto: NS Reformisti

Martinčević: "Izbori pokazali kako građani nisu zadovoljni s vlašću gradonačelnika Čehoka"

vv | 6.5.2019. u 11:07h | Objavljeno u Aktualno

- Građani su poslali dvije jasne poruke, da nisu zadovoljni aktualnom gradskom vlasti Ivana Čehoka te su svoju punu podršku dali koaliciji SDP - Reformisti - HSU – rekla je Natalija Martinčević, predsjednica gradske organizacije Reformista Varaždin na konferenciji za novinare koja je održana 6. svibnja, dan nakon održavanja izbora za Vijeća mjesnih odbora u Varaždinu.
Predstavnici triju stranaka - SDP - Reformisti - HSU - zadovoljni su s dobivenim glasovima i osvojenim mandatima te su zahvalili svim građanima što su dali glas za koaliciju te su ustvrdili da je koalicija SDP - Reformisti - HSU pobjednik izbora.
- Osvojili smo ukupno najveći broj glasova, što je 26 % više od prve sljedeće liste (HDZ), osvojila je ukupno najveći broj mandata (50), što je 25 % više od prve sljedeće liste (HDZ), osvojila je ukupno najveći postotak svih glasova (33,75%) što je 26% više od prve sljedeće liste (HDZ), osvojila je najbolji rezultat u sedam mjesnih odbora, što je 75 % više od prve sljedeće liste. Najvažnije je što je lista koalicije SDP - Reformisti - HSU osvojila najveći broj glasova i pobijedila u mjesnim odborima koji ukupno predstavljaju 76,74 % birača Grada Varaždina - istaknula je Martinčević.
Na konferenciji je istaknuto da je važno kako je koalicija osvojila apsolutnu većinu u 3. mjesnom odboru, koji je po veličini drugi najveći u Gradu Varaždinu.
- Naš stari/novi predsjednik Nenad Koščak osvojio sedam vijećnika, a apsolutnu pobjedu odnio je i Robert Vugrin, potpredsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin i aktualni zamjenik župana Varaždinske županije koji je u direktnom duelu s listom Ivana Čehoka osvojio ukupno 6 od 9 vijećnika u Jalkovcu. Ova koalicija je pokazala dobru sinergiju. Kao što je navedeno, naša koalicija osvojila je gotovo 80 % Grada Varaždina i to nas veseli, a to je i jasna poruka gradonačelniku. Vrijeme je da se svi počnu ponašati u skladu s svojim odgovornim funkcijama, a ne kako se do sada ponašao gradonačelnik – naglasio je predsjednik gradskog SDP-a Miroslav Marković. 

V.d. predsjednika varaždinskog HSU-a Zlatko Zuber dodao je kako očekuje da će kroz mjesne odbore raditi za dobrobit umirovljenika.
- Za nas je politika na ovim izborima završila jučer a pred nama je odgovoran i predan rad na dobrobit svih građana i zato sve izabrane pozivamo na suradnju u cilju realizacije projekta i podizanja kvalitete života u svim mjesnim odborima – zaključila je na kraju Martinčević.