Martinčević i Marković sudjelovali na predizbornim skupovima za 1. i 3. mjesni odbor Foto: NS Reformisti/SDP/HSU

Martinčević i Marković sudjelovali na predizbornim skupovima za 1. i 3. mjesni odbor

Varaždinske vijesti | 26.4.2019. u 14:27h | Objavljeno u Aktualno

U prostorijama 1. i 3. mjesnog odbora održani su jučer, 25. travnja, predizborni skupovi za predstojeće izbore za Vijeća mjesnih odbora. U prvom mjesnom odboru prisutnima se obratila Anislava Kaniški ispred Narodne stranke – REFORMISTA zajedno s nositeljicom liste Marijom Branković (SDP). Kaniški je pobrojala probleme 1. mjesnog odbora Centar te naglasila kako je ovo poseban mjesni odbor s obzirom da je u njemu smještena gradska jezgra. Posebno se osvrnula na obrtnike koji nestaju iz samog centra grada, na prostor koji zjape prazni, a Grad Varaždin ne rješava te probleme. Također, vrlo kritički osvrnula se na rad dosadašnjeg predsjednika Vijeća koji je svoj mandat dobio kao predstavnik Reformista te tijekom četiri godine promijenio četiri stranke.

U 3. mjesnom odboru prisutnima se obratio kandidat koalicije SDP-Reformisti-HSU Nenad Koščak, dosadašnji predsjednik Vijeća 3. mjesnog odbora i županijski vijećnik. Koščak je pobrojao odrađene inicijative prema Gradu Varaždinu.

- Nadam se da sam opravdao povjerenje koje ste mi dali prije četiri godine s upućenih preko 120 zahtjeva prema Gradu Varaždinu i gradskim službama. Upozoravao sam na probleme, pokretao inicijative, borio se da se sredi prostor oko VTC-a, našim amandmanom na gradski proračun uvrštena je izgradnja ugibališta kod II. Osnovne škole no nažalost nismo vidjeli nikakvih pomaka. Bili smo konstruktivni, upozoravali ali i nudili rješenja. Nažalost, od strane gradonačelnika dobili smo vrijeđanje i optužbe za neposluh - rekao je Koščak.

Na skupovima okupljenima su se obratili i predsjednica Gradske organizacije Reformista Natalija Martinčević i predsjednik Gradskog odbora SDP-a Miroslav Marković.

- Upoznata sam s problemima 3. mjesnog odbora jer smo na više problema upozoravali na Gradskom vijeću. VTC je veliki problem za građane kao i problem parkinga kod stambenih zgrada u Zagrebačkoj ulici. Građanima su ti problemi jako važni, a Grad se na njih oglušuje te umjesto rješenja građanima diže namete - naglasila je Martinčević.

- Gradonačelnik zajedno s svojim koalicijskim partnerom HDZ-om gradi novi skate park, uređuje šetnice. Slažemo se da sve to jedan moderan grad treba imati, no prave probleme naših građana gura pod tepih. Ovakvi kozmetički projekti trebali bi biti nad standard naših građana, a prioriteti su smeće, kučanska rampa i sva ona obećanja na kojima je dobio izbore
prije dvije godine - zaključio je Marković.

Uz predsjednike Gradskih organizacija svoje kolege podržali su i potpredsjednici Gradske organizacije Reformista Varaždin Darko Detelj i Robert Vugrin, potpredsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin Luka Zrinski, predsjednica IO žena Reformista i županijska vijećnica Vlasta Cindrić, predsjednik IO umirovljenika Reformista Varaždinske županije Vladimir Kozjak, tajnici Gradskih organizacija Reformista i SDP-a Nedeljko Novak i Mirjana Soldatek te Franjo Vađon iz HSU-a.