Martinčević HRAST-ovcima: Ja nisam glasala za koncesiju za balirani otpad

vv | 14.1.2017. u 19:43h | Objavljeno u Aktualno

Na jučerašnje priopćenje HRAST-ovaca reagirali su reformisti navevši da njihova gradska vijećnica Natalija Martinčević 2012. nije glasala za koncesiju za zbrinjavanje baliranog otpada.

Vijećnici HRAST-a u svom su priopćenju iznijeli neistinu ustvrdivši da je Martinčević 2012. glasala za koncesiju za zbrinjavanje otpada. Kao zamjenica gradonačelnika predlagala je više rješenja, tražila dodatna odvjetnička mišljenja koja je i dostavila gradonačelniku te ključno tražila formiranje stručnog povjerenstva za raspisivanje koncesije.

Svi njezini prijedlozi od strane gradonačelnika bili su odbijeni, a isključivanje od odlučivanja završilo je i formalnim razvlaštenjem početkom 2013., što je uz osobno ljudsko i političko šikaniranje, bio i ostao jedinstveni slučaj u Hrvatskoj.

Kao saborska zastupnica, amandmanom na državni proračun 2015. Martinčević je tražila da država osigura sredstva za početak rješavanja smeća. Nakon toga u Saboru je predložila i zaključak kojim je tražila da Vlada preuzme odgovornost za rješavanje našeg najvećeg ekološkog, zdravstvenog i financijskog problema. Svoje prijedloge i inicijative na sastanku je obrazložila i tadašnjem ministru Zmajloviću.

Sve njezine prijedloge odbili su zastupnici SDP-a i HNS-a, a u sljedećem mandatu, na žalost, nismo imali prilike vidjeti niti jedan prijedlog za rješavanje problema smeća saborskog zastupnika gospodina Ilčića - navodi se u priopćenju reformista.

Označeno u