Marković: Tako dugo dok gradonačelnik ima kaznene postupke, SDP neće sudjelovati u vlasti

M.P./Varaždinske vijesti | 29.1.2018. u 11:45h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski GO SDP-a donio je zaključak da je članstvo u upravi gradskih tvrtki i ustanova, zatim upravnim vijećima ustanova u većinskom vlasništvu Grada, kao i obnašanje visokih dužnosti u gradskoj upravi, politički nespojivo s obnašanjem dužnosti člana GO i predsjedništva GO SDP-a. Rekli su to na pressici u ponedjeljak SDP-ovi Miroslav Marković i Neven Bosilj.

- To smatramo političkim sukobom interesa i stoga očekujemo da svi oni koji su, ili će biti u toj poziciji, da izađu iz političkog vrha stranke da bi bez pritiska mogli obavljati stručne dužnosti u Gradu - naveo je Marković, aludirajući na SDP-ovu pročelnicu za financije Mirelu Ivanković, ali i Alena Kišića, koji je za Varaždinske vijesti najavio kako će se javiti na natječaj za direktora Tehnološkog parka Varaždin.

Usto, predsjednik varaždinskog SDP-a opovrgnuo je glasine kako je SDP u "tihoj" koaliciji s varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom.

- Oštro opovrgavam takve dezinformacije. Novo vodstvo GO zajedno s našim gradskim vijećnicima ostaje jedina prava oporba ovoj gradskoj vlasti. Tako dugo dok gradonačelnik ima kaznene postupke SDP neće sudjelovati u vlasti - naglasio je Marković, dodajući da će se razgovarati i o njegovom odlasku iz NO Termoplina kad Grad Varaždina objavi plan za to poduzeće.

Marković je inače pohvalio organizaciju Europskog rukometnog prvenstva u Varaždinu, no ističe kako se u prihvaćanje domaćinstva išlo bez prave analize benefita u odnosu na troškove od više od milijun kuna. Od gradonačelnika očekuju konkretne brojke, a osvrnuli su se i na njegovu izjavu kako se apsolutno isplatila izgradnja sportske dvorane.

- Njena gradnja se isplatila samo privatnom partneru. Inače, posredno se radi te dvorane, odnosno zemljiša na kojem je izgrađena vodi kazneni postupak protiv gradonačelnika - podsjetio je Marković.

Ujedno, osvrnuo se i na nedavne izjave Ladislava Ilčića o hormonima i razlikama između ženskog i muškog mozga te ga pozvao da se suzdrži od takvih izjava.

SDP-ov gradski vijećnik Neven Bosilj je pak prokomentirao točke sutrašnje sjednice Gradskog vijeća napomenuvši kako one pokazuju siromaštvo dnevnog reda, odnosno da se u Gradu ništa ne radi, a ukazali su i na činjenicu kako Grad mora povući odluku o povratu sredstava od Termoplina s obzirom da nema nikakve odgovornosti te tvrtke za fakturiranje računa gradskim institucijama.

- Na prvoj sjednici vijeća bili smo "zavedeni" te smo u dobroj vjeri izglasali odluku da se od te tvrtke zatraži povrat preplaćenih sredstva. No, dokumente smo dobili neposredno uoči same sjednice. Ta se odluka sada mora povući - poručili su Marković i Bosilj.

Označeno u