Marković: Čehok i HDZ su pravi krivci za odgodu smanjenja računa za smeće

vv | 1.2.2019. u 14:05h | Objavljeno u Aktualno

Jučerašnja sjednica varaždinskoga Gradskog vijeća pokazala je svu nesposobnost, ali i zlonamjernost vladajuće koalicije HDZ-a na čelu s  predsjednikom Gradskog vijeća Damirom Habijanom i liste GLAS gradonačelnika Ivana Čehoka, poručuje Miroslav Marković, predsjednik Gradske organizacije Varaždin, osvrćući se na izjave i javne objave Damira Habijana, predsjednika Gradskog vijeća, kao i gradonačelnika Ivana Čehoka.

-SDP je jučer upozorio da stihijska i naprasna odluka, koju je predložio gradonačelnik, nije u skladu sa zakonom te da je protivna Poslovniku Gradskog vijeća. Žalosno je da je predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan, kao pravnik i deklarirani legalista, uopće uvrstio navedenu odluku na dnevni red sjednice, znajući da nisu za to ispunjeni svi zakonski i poslovnički uvjeti, veli Marković, napominjući da nije provedeno javno savjetovanje u vezi predložene odluke.

Procedura je temelj demokracije, naglašava, koja se ne može proizvoljno tumačiti.

-To smo već, nažalost, imali prilike svjedočiti u radu ovog Gradskog vijeća. No, još je zanimljivije da je Habijan prvo prozvao SDP, a onda je i on sa svim vijećnicima HDZ-a digao ruku da se ta odluka makne s dnevnog reda. Umjesto da je gradska vlast napravila svoj posao na vrijeme kako bi se računi već davno smanjili, Habijan je prvo optužio SDP, da bi se onda posuo pepelom i glasao za SDP-ov prijedlog, koji je i bio jedini mogući. Mislio je da će time SDP-u nanijeti političku štetu, a sebe spasiti od odgovornosti za propuste, veli Marković.
Nakon toga, kako dodaje, prozvali su SDP kao krivca za to što se građanima neće smanjiti računi za smeće, pokušavajući uhvatiti nekoliko jeftinih političkih poena.

-To je apsolutna neistina i građani to moraju znati. Uostalom, manipulacija činjenicama, izvrtanje istine i politički spinovi za naše sugrađane nisu novost u radu gradonačelnika Čehoka i njegove gradske vlasti (bivše i sadašnje). Hod po rubu zakona i preko njega je već rezultirao kaznenim postupcima i za sada jednom kaznenom presudom protiv gradonačelnika, ali što je još gore po građane i nizom sudskih sporova koje Grad skupo plaća, zaključuje.