Marijan Cingula kandidat Mosta za varaždinskog gradonačelnika?

Ivica Kruhoberec | 7.2.2017. u 10:45h | Objavljeno u Aktualno

Iako je lokalnih izbora stotinjak dana, tek sada postaje jasnije koga će građani moći birati za vijećnike, načelnike i gradonačelnike, odnosno njihove zamjenike. Tako bi se u utrku za gradonačelnika Varaždina, uz Alena Kišića (SDP), Damira Habijana (HDZ) i Mirjanu Kolarek Karakaš (HSSK), Nataliju Martinčević (Reformisti) i druge, mogao uključiti i prof. dr. Marijan Cingula.

Osim što radi kao profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, a prije toga radio je na varaždinskom FOI-u, Cingula je i politički aktivan, i to još od vremena bivše savezne države kada je bio u SKH, i to u CK SKH. Međutim, već tada je bio kritičan prema socijalizmu. Štoviše, od sudskog je progona spasio neke studente koji su javno pisali da je „socijalizam falš projekt“

Cingula je danas varaždinski nezavisni gradski vijećnik, pa se spominje i kao kandidat za varaždinskoga gradonačelnika ispred Mosta nezavisnih lista. Je li to točno, pitali smo potpredsjednika Mosta i saborskog zastupnika prof. dr. Roberta Podolnjaka.

- S obzirom da je Marijan na putu ne bi bilo korektno da pričam o našim razgovorima o mogućoj suradnji. Ali profesora iznimno cijenim i bio bi vrlo dobar kandidat za gradonačelnika jer nakon četiri godine u Gradskom vijeću i sa svojim stručnim znanjem mogao bi odmah započeti nužne reforme upravljanja Gradom - rekao nam je Podolnjak.

Postigne li dogovor s Mostom, Cinguli to neće biti prvo sudjelovanje u izbornoj utrci za fotelju varaždinskoga gradonačelnika jer je i prije četiri godine bio kandidat, i to također nezavisni. Međutim, tada ga je podržavao HDZ, što je bio povod političkim suparnicima da neposredno uči drugog kruga izbora postave jumbo plakate NE Cinguli, NE HDZ-u, NE Karamarku.

O ovoj negativnoj kampanji potonji nije rekao ni riječ, iako je baš tih dana bio u Novom Marofu, pa nije čudo da je Cinguli fotelja gradonačelnika izmakla za oko 600 glasova...