Linić: Milanović je lažov, zloupotrebljavao je policiju

I.Kr./ hr.n1info.com | 3.8.2016. u 12:35h | Objavljeno u Aktualno

Slavko Linić, bivši ministar financija te saborski zastupnik SDP-a s kojim se razišao nakon svađe s predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem, oštro je reagirao u Dnevniku N1 nakon što se MUP očitovao da je ipak bio obrađivan, što se prije negiralo.

"Moja supruga je praćena, ja sam praćen, i to s presretačima smo van autoputova zaustavljani. Moji prijatelji, telefonski razgovori su prisluškivani, djeca moje supruge su dobivala lažne fakture, maltretirani su, optuživani za pranje novca... Sve su to elementi koji su pokazivali da Milanović radi prljave poslove i nezakonito upotrebljava službe sigurnosti", ustvrdio je Linić za N1. Upitan koji bi bili Milanovićevi motivi, bivši ministar financija iznio je ozbiljne sumnje.

- Rekao bih da mu je motiv bio daleko gori od toga da me makne iz politike. Knežević je radio za sva ministarstva, a nije za Ministarstvo financija. Brat mu je zaključivao poslove s mnogima, u ministarstvu financija nije. Hrvatske šume su imale vrlo teške zapisnike zbog niza propusta, ali Milanović to nije sankcionirao. Odlučio se stoga obračunati sa mnom i mojim suradnicima. Tako je počeo podmetati razne stvari, naročito u javnosti, naveo je Linić dodajući da „prljave poslove Milanovića otkrivaju oni koji su radili na njima".

Na upit bi li Ranko Ostojić, nakon Jakovine, mogao biti idući koji će se morati maknuti s izborne liste, Linić je negativno odgovorio.

- To sve ovisi o tome kako će se sve protumačiti. Milanović će pokušati reći da to nije ništa, ali on je lažov. Lagao je narod da su to bile anonimne prijave, a nije istina. Policija je sama to pisala, osobno je potpisao nalog za istragu FBI-a i Interpola, bez znanja državnog odvjetnika. On je to sve podupirao. Smatram da je Ranko čvršći igrač. Sumnjam da je Ranko taj, za razliku od Jakovine, i on to neće učiniti, ustvrdio je Linić.
Napomenuo je da ga nije iznenadio Milanović, već niz starijih članova koji su stali na stranu čovjeka „koji se bavio čudnim poslovima i zloupotrebljavao policiju“, a njemu nisu vjerovali.

- Kome da se vratim kad SDP više ne liči na SDP?", zaključio je u razgovoru za N1.