Leverić uz Dan žena dijelio jaglace i poručio: "Žene su motor rada HNS-a"

VV | 8.3.2019. u 17:49h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Već tradicionalno članovi HNS-a Varaždina i Varaždinske županije povodom Međunarodnog dana žena dijelili su jaglace na Franjevačkom trgu i tako im poželjeli sve najbolje uz njihov dan.

Druženju s građanima i podjeli jaglaca prisustvovali su povjerenik Podružnice HNS-a Varaždin i predsjednik županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Alen Leverić, saborska zastupnica Božica Makar, tajnik županijske organizacije HNS-a Zlatan Mošmondor, predsjednica Ženske inicijative HNS-A Anita Rep, predsjednik mladih HNS-a Ivan Majcen, članovi predsjedništva Zvonko Šamec, Jelena Zrinski Berger, Krunoslav Lukačić te brojni drugi članovi te stranke.

- Današnji dan je vrlo važan jer je njegovo glavno obilježje borba za postizanje potpune rodne jednakosti za sve žene diljem svijeta. Iako i danas u mnogim zemljama postoji nejednakost između muškaraca i žena, žene još uvijek nisu jednako zastupljene u ekonomskom i političkom svijetu moramo težiti da se to promijeni što prije. Tijekom povijesti žene su vodile teške bitke da bi dospjele tu gdje jesu, i zato se na današnji dan moraju osjećati najposebnije na svijetu – izjavio je Leverić te dodao kako mu je drago što su žene jedan od motora rada svake podružnice HNS-a Varaždinske županije.
- Uključivanje žena i uvažavanje njihovih interesa politika je koju će HNS i ubuduće razvijati i njegovati – poručio je Leverić.

Osim u Varaždinu, županijski HNS organizirao je podjelu jaglaca diljem Varaždinske županije.