Leverić: Treba poslati svog čovjeka sa sjevera u Europski parlament

Varaždinske vijesti | 24.5.2019. u 20:44h | Objavljeno u Aktualno

Uoči nedjeljnih izbora za Europski parlament, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Alen Leverić, kandidat broj 9 na listi broj 11, uputio je poruku građanima kako bi ih još jednom podsjetio da su bitna djela, a ne riječi te kako je već od ranije Varaždinska županija jedna od najjačih županija po povlačenju sredstava iz EU fondova.

Poručio je da nije nebitno da sjever Hrvatske i Varaždinska županija imaju svog čovjeka u Europskom parlamentu, koji zna kako živi sjever i koji zna što sjeveru treba, jer je jedan od prvih zadataka novih EU parlamentaraca pregovaranje oko financijske omotnice za razdoblje do 2027. godine. Upravo zbog toga trebat će lobirati da se što više sredstva osigura za EU projekte namijenjene Hrvatskoj.

– U nedjelju očekujem odličan rezultat u Varaždinskoj županiji i na sjeveru Hrvatske, HNS-a i čitave ove liste koju predvodi međimursku župan Matija Posavec. Znamo da je više od 400 milijuna kuna samo iz ministarstva ministra Štromara uloženo ovdje, a to su isto europski novci – kazao je Leverić i istaknuo kako se upravo u Varaždinskoj županiji dobro vidi važnost EU fondova te kao primjer naveo brzu cestu Varaždin-Lepoglava koja je idealna za financiranje iz Europskih fondova.

– Potvrdili smo da nas itekako ima, da postojimo, i politika koju HNS vodi, politika mladih, neopterećenih i sposobnih ljudi, je ona prava politika. Stoga idemo napraviti dobar posao i postaviti čovjeka sa sjevera u Europski parlament – poručio je Leverić.

Da predstavljaju snagu sjevera potvrdio je i veliki broj ljudi na zadnjem predizbornom skupu u Sračincu, a sve to vidjelo se i na završnom skupu održanom u srijedu, 22. svibnja, u maloj dvorani varaždinske Arene koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, kada se okupilo gotovo 700 članova stranke sa sjevera Hrvatske i s kojeg je poslana poruka da je stranka još jednom i kroz kampanju i kroz broj okupljenih na završnom skupu, pokazala svoju pravu snagu.

 

Označeno u