Laburisti pozivaju na prosvjedni skup protiv rasprodaje “obiteljskog srebra"

| 19.5.2016. u 14:51h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatski laburisti stranke rada na sazvanoj konferenciji najavili su prosvjedni skup protiv Vladine hitne rasprodaje “obiteljskog srebra” koji će se održati 21. svibnja u 17 sati na zagrebačkom Zrinjevcu.

- Mirnim prosvjedom upozorenja želimo na vrijeme upaliti alarm za uzbunu pred vjerojatnim novim valom uništenja i pljačke poduzeća i gubitka brojnih radnih mjesta – rekao je Božidar Kolarić, predsjednik varaždinske organizacije Laburista te nadodao kako se još nismo oporavili od HDZ-ove kriminalne privatizacije iz 90-ih, a sprema se nova ista takva dogovorena preko telefona.

Predstavnici varaždinskih Laburista istaknuli su dvije firme koje su, kako kažu, propale zbog sumnjivih privatizacija Mundus i ATP.

- Mundus je preživio Kraljevinu Jugoslaviju, Prvi i Drugi svjetski rat, komunizam i privatizaciju... ali nije preživio privatizaciju, što je u ovom slučaju izraz za pljačku. ATP su, pak, prvo podijelili u tri firme da bi potom sve propalo - rekao je Kolarić i naglasio kako su sve pretvorbe značile otpuštanje radnika i drastično smanjenje radničkih prava.

Iz stranek alarmantnost situacije vide u tome što Vlada već šest mjeseci kasni s donošenjem plana upravljanja državnom imovinom za ovu godinu, a umjesto toga, napominju, bez obrazloženja, osim da zakrpa proračunsku rupu, daje u prodaju uspješne tvrtke poput Podravke i ACI-ja, čime izravno ugrožava interese domaće poljoprivrede i nautičkog turizma.

Božidar Kolarić pozvao je sve zainteresirane koji žele s njima na prosvjed u Zagreb da se najave na telefon 099-828-7303. Prijevoz i hrana su osigurani. Polazak je u 14 sati, a povratak oko 20 sati.