Kostanjevac: Zanimljivo je da se pred izbore pojavljuje poziv i to od strane HNS-a...

VV | 9.9.2016. u 12:35h | Objavljeno u Aktualno

Vezano uz najavu današnje radne akcije u Vinici, a u kojoj će sudjelovati župan Predrag Štromar i saborski zastupnik Milorad Batinić, priopćenjem se oglasio i načelnik Općine Marijan Kostanjevac.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Još prije par tjedana, krajem kolovoza, upozorio sam na stanje na našim županijskim i lokalnim cestama, na nepočišćene i obrasle rigole, međutim ništa se u tom periodu nije promijenilo. Zašto se ŽUC i dalje neodgovorno ponaša prema stanovnicima Općine Vinica? Zbog čega se još uvijek nisu počistili rigole uz glavnu, županijsku cestu ŽC 2029, kroz naselja Donje Vratno, Vinica, Marčan i Gornje Ladanje? Naši stanovnici također prilikom registracije motornih vozila plaćaju cestarinu koja je isključivi prihod ŽUC-a, međutim unatoč tome Općina Vinica je, direktno ili indirektno, diskriminirana u odnosu na ostale 22 općine i 6 gradova u Varaždinskoj županiji, a što traje već dulje vrijeme.

Zanimljivo je da se upravo sad pred izbore pojavljuje poziv mještanima i to od strane HNS-a na uključivanje u radnu akciju-čišćenja onog za što nisu nadležni i što je već odavno trebao napraviti ŽUC, a najgora je činjenica što su upravo naši mještani to sve već i platili. Jučer navečer i danas začuđeni i zbunjeni mještani zvali su i pitali o čemu se tu radi i koje su to opet besmislice i bedastoće, ali isto su me tako pitali i kada će konačno netko za to sve što se događa na lokalnim i županijskim cestama u našoj općini snositi odgovornost. Upravo zbog toga kao načelnik ću zatražiti od predsjednice Županijske skupštine uvrštavanje u dnevni red točke o odgovornosti nadležnih za uređenje i održavanje županijskih i lokalnih cesta na području naše Općine, a jednako tako obratiti ćemo se i Vijeću za prevenciju Varaždinske županije.

Inače osobno podržavam sve radne akcije vezane uz uređenju naše općine, pogotovo one vezane uz uklanjanje ambrozije, ali moram naglasiti ovo - ako je uistinu cilj HNS-ove akcije uklanjanje ambrozije, veći efekt bio bi postignut kad bi se akcija provodila tamo gdje ambrozije ima, znači uz poljske puteve, uz zapuštene parcele i sl. Ovo me doista podsjeća na besplatni prijevoz umirovljenika, a koji je trajao samo do izbora. Zato pitam sve aktere ove akcije, hoće li se to preslikati i na viničko područje ili će HNS-ovi aktivisti i nakon izbora pokretati takve akcije na našem području? Međutim, a koliko se sjećam, kada je općina s našim udrugama organizirala bilo kakvu akciju takve vrste iz njihovih redova bilo ih je uvjek najmanje - navodi se u priopćenju načelnika Općine Marijana Kostanjevca.