Koren: Zaustavite ovo ludilo i uništavanje HSS-a!

| 21.10.2016. u 13:58h | Objavljeno u Aktualno

Srce mi ne da da kažem bivši, iako mi mnogi tumače i uvjeravaju me da sam upravo to, ovako počinje pismo koje je koprivničko-križevački župan Darko Koren uputio svim članovima Predsjedništva HSS-a potaknut događanjima unutar stranke unazad nekoliko mjeseci.

Naglašavajući da im se obraćam „možda i posljednji put“, napominje da od njih ne traži ništa za sebe.

-Dobio sam obavijest potpisanu od glavnog tajnika, ne od predsjednika, da se moja žalba na Odluku predsjednika o suspenziji iz članstva stranke odbija. Suhoparan sadržaj na arku papira prebrisao je tako mojih 20 godina u  HSS-u, mojoj jedinoj političkoj ljubavi. Prebrisao je dane i noći, kilometre i ljude, uspjehe, neuspjehe, smijeh i suze. Sve ono što sam u životu postigao zahvaljujući stranci i sve ono što sam se svim srcem trudio vratiti joj,  piše Koren.

Koprivničko-križevački župan u nastavku ukazuje što se zapravo dogodilo.

-Reći će možda neki od vas: “To nije gotovo. Postupak ide dalje. Slučaj će razmotriti formirano Povjerenstvo… I tako dalje.“Ne, dragi moji prijatelji…..ako ste svi Vi potvrdili jednu sumanutu odluku čovjeka koji je potpuno izgubio politički i životni kompas, onda više nikakvo Povjerenstvo nema mandat tu odluku mijenjati ili Vam predlagati izmjenu. Ja sam u svojoj žalbi, koju u prvi tren nisam niti želio pisati, detaljno i argumentirano,  opovrgnuo sve navode iz Rješenja o suspenziji. Uvjeren sam da većina od Vas to uopće nije niti pročitala, a oni koji jesu i misle da sam u pravu, nisu imali hrabrosti suprotstaviti se nepravdi. A i činjenica da je cjelokupna točka dnevnog reda, koja je obuhvaćala desetak žalbi, trajala svega nekoliko minuta, govori dovoljno sama za sebe, upozorava.

Koren pojašnjava da kad je rekao da više ništa ne traži za sebe, onda je mislio na to da se više nemam namjeru na ništa žaliti i da je njihova odluka o odbijanju njegove žalbe za njega konačna.

-Nemojte više trošiti vrijeme i ljude koji bi se sa mnom bavili. Makar svi dobro znate i u sebi to priznate, da je moj jedini krimen što se nisam slagao sa putem kojim nas je predsjednik Beljak poveo i usudio sam mu se to reći, kao ni sa odlukama Vas većine da ga na tom putu podržavate. Moram Vam reći da je danas neopisivo dobar osjećaj spoznaja da sam bio potpuno u pravu, ali sam i beskrajno tužan jer je HSS pod Beljakovim vodstvom gotovo potpuno ruiniran i osramoćen. Ono što Vas jedino molim, progledajte i stanite! Zaustavite ovo ludilo i uništavanje stranke i omogućite normalne demokratske procese u Stranci. Prekinite taj sumanuti Beljakov pohod na sve neistomišljenike, eliminaciju svih protukandidata i onih koji o tome odlučuju, navodi Koren.

Dodaje da im možda nije poznato da je „ovovremeni batinaš“ u Koprivničko-križevačkoj županiji, novopečeni zastupnik u Hrvatskom Saboru (dragi Bože, čuvaj nam Hrvatsku) Mladen Mađer, na silu, bez ovlaštenja i redovite pravne procedure, upao u prostorije HSS-a, istjerao tajnike Gradske i Županijske organizacije i promijenio bravu na vratima.

-Poznati obrazac ponašanja, gdje je cilj brava, bilo na autu ili na vratima kancelarije, silovanje (ovaj put demokracije i pravne procedure) ponovno dokazuje tko nam i na koji način upravlja strankom.   Želim Vam reći da mi se svakodnevno, a vjerujem i Vama, obraćaju ljudi. I članovi stranke, od dužnosnika do običnih članova, ali i ljudi koji nisu naši članovi. Svi pitaju isto. Što se to događa u stranci, tko je „ovog“ doveo na čelo i kad ćemo ga maknuti. Ako ne, tražimo neki drugi put. Spletom mnogih nesreća, neodgovornošću mnogih od nas, na čelo Stranke došao je čovjek koji je Stranku naumio uništiti. Stranka je na aparatima. Potrebna joj je nova krv, jer je iskrvarila. Dajmo svaki dio svoje krvi, dio sebe, da je ponovo oživimo. Pokažimo odgovornost i odlučnost. Zazvonilo je zvono za veliku uzbunu - probudite se, HSS je u velikoj opasnosti poručuje Koren te poziva Beljaka da odmah odstupi jer je „zalutao na mjesto, pa i u stranku“, a kolege u Predsjedništvu HSS-a  da opozovu sve suspenzije i zatvore sve disciplinske postupke. omoguće svim delegatima pravo glasa i svima koji se žele kandidirati da to pravo mogu konzumirati, kao i da odrede datum izvanredne Izborne skupštine temeljem zahtjeva i sakupljenih potpisa 1/3 delegata, a najkasnije do kraja godine.