Karamarko: Danas pokrećemo postupak opoziva premijera Oreškovića Foto: N1 screenshot

Karamarko: Danas pokrećemo postupak opoziva premijera Oreškovića

V.M./Varaždinske vijesti | 7.6.2016. u 10:57h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

HDZ danas pokreće postupak opoziva premijera Oreškovića, izjavio je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko na današnjoj konferenicji za novinare sazvanoj u Zagrebu u 10,30 sati.

- Mi kao najveća parlamentarsna stranka smatramo da naš program treba biti implementran u sve što radimo. Treba prestati ono što je sad na sceni, a to su prepucavanja i poludonosi. Hrvatska nema vremena ni strpljenja za ovo. Moramo bit jedinstveni - rekao je Karamarko.

Dodao je da su interesi javnosti i države važniji od njihovih interesa.

- Pozivamo sve subjekte u ovoj političkoj igri da se uozbilje jer neće biti dobro. Vremena još ima za ozbiljnu, presloženu Vladu. Ne želim nikoga napadati, ali situacija nije dobra. Ali u ovoj lakrdiji HDZ ne može sudjelovati. Moramo biti odgovorni pred našim članovima, javnosti, vremena više nemamo. Ne želimo biti pajaci u ovoj priči. Ozbiljno ulazimo u ovaj postupak. Svi politički čimbenici moraju se zamisliti nad ovim pitanjima - rekao je Karamarko.

Na pitanje novinara zašto na konferenciji nema Milijana Brkića, Karamarko je odgovorio da ima privatnu obavezu te da ne može reći o čemu se radi.

- Događaji se tako brzo odvijaju da mi ne znamo što će biti prekosutra. Ne vidim se nikako i vidim se svakako. Gospodin Milijan Brkić ima privatnu obvezu, ali ja ne smijem reći o čemu se radi. Refleksija onog što se razgovaralo na Predsjedništvu, mi razgovaramo o svemu, volim čuti svih preko 20 članova i moje Predsjedništvo je pametnije od samoga mene. Brkić je rekao što je rekao, ali to je zločesto potencirano u medijima. Nismo roboti, nismo klonirani, poštujmo različitost. Ja u tome uživam - odgovorio je Karamarko.

Na posljednje događaje reagirao je i Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke reformisti koji je poručio da je nužno raspisati prijevremene izbore.

- Politička i ekonomska situacija i štete koje su posljedica nepostojanja funkcionalne Vlade zahtjevaju preuzimanje odgovornosti i ostavku svih članova Vlade. Izvanredni izbori, uprkos rizicima potpune anarhije na političkoj sceni Hrvatske i ekonomskim štetama, su realna opcija kao alternativa nefunkcionalnoj Vladi i nužno ih je raspisati odmah - izjavio je Radimir Čačić.

O svemu se oglasio i SDP. Kako doznaje N1 Hrvatska, predsjedništvo SDP-a odlučilo je u ponedjeljak navečer kako će u Saboru podržati prijedlog opoziva premijera Tihomira Oreškovića koji je najavio HDZ.