Jandroković u Varaždinu: HDZ je u Varaždinskoj županiji ostvario veliki pomak

Varaždinske vijesti | 12.3.2019. u 18:41h | Objavljeno u Aktualno

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sudjelovao je danas na sastanku Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije, u sklopu priprema za predstojeće izbore za europski parlament.

- Razgovarat ću sa svojim stranačkim prijateljima o pripremama za te izbore, o našoj izbornoj strategiji, izbornom programu i na tim izborima očekujemo pobjedu kao što je bila i ova u Ličko-senjskoj županiji, dakle HDZ će se ozbiljno pripremiti. Vrlo nam je bitno kakvi će biti naši kandidati, oni moraju biti dobro upoznati s europskim temama, znati braniti hrvatske interese u Europi, a isto tako važno je da stranka bude dobro pripremljena i da kampanju odradimo na najbolji mogući način - rekao je Jandroković prije sastanka.

Na pitanje hoće li na listi HDZ-a za EU izbore biti i kandidati iz Varaždinske županije, Jandroković je rekao:

- U Varaždinskoj županiji je HDZ ostvario veliki napredak. Ako komparirate zadnja tri izborna ciklusa, vidi se da nakon zadnjih lokalnih izbora 2017. godine HDZ od 28 jedinica lokalne samouprave ima svoje načelnike, odnosno gradonačelnike u njih 11, u još pet imamo predsjednike općinskih, odnosno gradskih vijeća, imamo i predsjednika Županijske skupštine Varaždinske županije. Dakle, ovdje smo napravili jedan veliki pomak, stranka je snažna po broju vijećnika, načelnika, gradonačelnika, najsnažnija smo politička opcija, tako da će sasvim sigurno i Varaždinska županija predložiti svog kandidata, kao i sve druge županije, a nakon toga ćemo složiti listu za koju ćemo procijeniti da je najkvalitetnija. Budući da je 20 županija i jedan Grad, a 12 je kandidata na listi, neće biti svi zastupljeni, ali sasvim sigurno je da ćemo voditi računa i o teritorijalnom kriteriju kada ćemo određivati listu - rekao je glavni tajnik HDZ-a.

Odgovorio je i na novinarsko pitanje je li ministrica Žalac trebala podnijeti neopozivu ostavku nakon prometne nesreće u kojoj je ozlijeđena djevojčica.

- Nije trebala podnijeti neopozivu ostavku. O tome je sve već rečeno, nemam više što dodati - zaključio je Jandroković.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak dodao je da će na sastanku biti riječi i o projektima koji su u tijeku u Varaždinskoj županiji.

- Nikad se nije toliko gradilo i radilo na području Varaždinske županije. Nama je cilj da u ovom mandatu zavrtimo investicije, projekte u vrijednosti 2 milijarde kuna - napomenuo je Stričak.