Izbori za mjesne odbore: Koaliciji SDP-a i Reformista pridružili se i umirovljenici

Napisao/la: Varaždinske vijesti -

Na konferenciji za medije koja se održala danas, 9. travnja, u prostorijama 4. mjesnog odbora, koaliciji SDP-a i Reformista pridružila se i Hrvatska stranka umirovljenika. Predstavnici triju stranaka potpisali su Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Vijeća mjesnih odbora 5. svibnja. Današnjem potpisivanju koalicije prisustvovalo je preko 70 varaždinskih umirovljenika.

Na prošlotjednoj konferenciji održanoj u 6. mjesnom odboru Banfica, SDP i Reformisti potpisali su Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Vijeća mjesnih odbora što je zapravo, kako kažu predsjednici Gradskih organizacija Marković i Martinčević, logičan slijed dobre i korektne suradnje SDP-a i Reformista od prošlih izbora za Vijeća mjesnih odbora.

Današnji Sporazum u ime stranaka potpisali su Ivan Radočaj, predsjednik Gradske organizacije HSU-a, Natalija Martinčević, predsjednica Gradske organizacije Reformista Varaždin i Gordana Marsenić, potpredsjednica Gradske organizacije SDP-a Varaždin.

Ivan Radočaj, predsjednik Gradske organizacije HSU-a pozvao je građane da izađu na predstojeće izbore za Vijeća mjesnih odbora.

- Drago mi je što koaliciju potpisujemo upravo s Reformistima i SDP-om. Na ovim izborima radi se o tome da građani izaberu one koji će raditi za dobrobit građana grada Varaždina, posebno umirovljenika, te vjerujem kako će upravo ova koalicija HSU-a, Reformista i SDP-a dati sve od sebe kako bi svojim sugrađanima omogućili što lakši i kvalitetniji život u gradu Varaždinu - rekao je Radočaj.

Predsjednica varaždinskih Reformista osvrnula se na težak položaj umirovljenika u Hrvatskoj, posebice u Varaždinu jer je velik broj umirovljenika svoj radni vijek proveo u prerađivačkoj industriji: Varteksu, Viku, Mundusu, ITC-u, gdje su imali male plaće.

- Nažalost, o plaćama odlučuje država na koju u ovom trenutku nitko od stranaka ovdje nema utjecaja, i upravo zato treba posebno voditi brigu o tome kome će otići glas naših građana na izborima. Od dolaska župana Čačića na vlast Varaždinska županija više i snažnije pomaže umirovljenicima, povećana su izdvajanja za Savez umirovljenika, pa tako ona sada iznose 340.000 kuna, po prvi puta je osnovan Savjet umirovljenika i osoba starije životne dobi Varaždinske županije, organizirana su brojna događanja i manifestacije, a pomažemo i udrugama umirovljenika. S 122 europska projekta, Varaždinska županija daleko je najuspješnija županija u Hrvatskoj, a najveća ulaganja vide se u zdravstvu. Obnovljene su zgrade Opće bolnice Varaždin, u krugu Opće bolnice Varaždin bit će sagrađene dvije nove bolnice, dnevna kirurgija te objedinjeni hitni prijem, sagrađena je nova zgrada centra za palijativnu skrb Novi Marof, obnavljaju se domovi zdravlja u županiji te je preko 60 ambulanti opskrbljeno novim uređajima i aparatima. Posebno nas veseli činjenica da je usprkos svemu u Varaždin stigla magnetska rezonanca koja ovih dana počinje s radom. Kroz ulaganja u zdravstvo i primarnu zdravstvenu zaštitu osiguravamo kvalitetniju zdravstvenu skrb za sve naše građane, a najveći korisnici tih usluga upravo su umirovljenici – rekla je Martinčević.

- S druge strane, od strane Grada Varaždina povećanjem iznosa komunalne naknade i povećanjem računa za smeće napravljen je dodatni udar na umirovljenike, posebno na samačka domaćinstva, a da ne spominjemo da ne postoji rješenje za problem bala u Brezju - dodala je Martinčević.

Na današnjoj konferenciji potpredsjednica varaždinskog SDP-a Gordana Marsenić, istaknula je zadovoljstvo pristupanjem Hrvatske stranke umirovljenika koaliciji SDP-a i Reformista.

- Sve tri stranke su programski bliske, svi se zalažemo za poboljšanje životnih uvjeta ranjivih skupina društva. Vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću izborili su da se umirovljenicima isplate uskrsnice od 150 kuna. Isplata je započela ovih dana i vjerujem da će tih 150 kuna dobro doći umirovljenicima s najnižim mirovinama – naglasila je Marsenić te dodala kako ova koalicija očekuje veliku podršku birača na izborima za Vijeća mjesnih odbora u svibnju.

Na konferenciji za medije uz predstavnike triju stranaka prisutni su bili i predsjednica Županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora, predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Varaždinske županije Vladimir Kozjak, potpredsjednik Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije i županijski vijećnik Nenad Koščak, županijska vijećnica i predsjednica Interesnog odbora žena Reformista Vlasta Cindrić, potpredsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin i županijski vijećnik Luka Zrinski, potpredsjednik Gradske organizacije Varaždin i zamjenik župana Robert Vugrin, potpredsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin i gradski vijećnik Darko Detelj, predsjednica Foruma seniora GO SDP-a Varaždin Nada Zadravec.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.